Loading

Alaska

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Alaska

Het ‘Inside Passage’ Alaska seizoen is officieel afgelopen, als laatste schip hebben we het gebied verlaten. De souvenirwinkels hebben definitief hun deuren gesloten en hun biezen gepakt richting warmere oorden. Voor wie graag winkeld bij Diamonds of Tanzanite International, de filialen in het Caribisch gebied, Mexico en Hawaii zijn weer geopend! Wij maken nog één laatste stop in Alaska, Dutch Harbor om precies te zijn. Vanaf daar laten we Alaska en de Verenigde Staten achter ons en onze vervolgen route naar Azië.

Hier aan boord zijn we al in Aziatische sferen. Het dagelijkse programma biedt een groot aanbod aan activiteiten die in verbinding staan met Azië. Zo begin ik al een paar dagen mijn ochtend met Tai Chi, de lessen aan boord worden gegeven door Master Kam. Voor later in de week staan er lessen Kantonees en Japanse volksdans op het programma. Wil je onderweg ook nog wat opsteken? Op de zeedagen worden er lezingen gegeven, de onderwerpen variëren en zijn meestal afgestemd op de havens die tijdens de cruise worden aangedaan.

Ook s’avonds is het genieten, buiten het feit dat we elke avond het Trivia-team ‘No Clue’ vormen brengen we veel tijd door met het naar buiten staren in het donker. Al een aan tal dagen hebben we geluk met het spotten van het Noorderlicht. Een bizar gegeven als je het mij vraagt, ik zou het omschrijven als een mist wolk die aan de horizon verschijnt. Mij werd verteld dat het Noorderlicht te zien was, als dat niet het geval was geweest had ik weinig tot geen aandacht gegeven aan de vreemde ‘stofwolk’ die boven de horizon verscheen. Wanneer je ogen aan het donker gewend zijn komen de groene tonen naar boven en lijken de wolken wel te dansen, zoals we de plaatjes en video’s allemaal wel hebben gezien van het Noorderlicht. De afgelopen dagen was het licht niet zo sterk aanwezig, en toch doet dat geen afbreuk aan het feit dat ik het Noorderlicht heb gezien … met eigen ogen!

 

1 Comment

  • Mam

    Wat een mooie foto,s heb je gemaakt. Die weerspiegeling in het water. En wauw het Noorderlicht. Geniet ervan.
    Liefs Mam

    12 oktober 2016 at 01:45
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.