Loading

Dutch Harbor, Alaska

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Dutch Harbor, Alaska

Hobby’s. Er zijn zoveel hobby’s, de één bouwt trein modellen, de ander kan uren handwerken en sommige maken zelfs van sporten hun hobby. Uren kunnen ze doorbrengen in de sportschool of in de buitenlucht terwijl ze bezig zijn met hun sport. De hobby waar volgens mij de meeste varianten van bestaan is verzamelen. Postzegels of ansichtkaarten, auto’s of medailles en er zijn ook vrouwen die schoenen verzamelen. Als ik me even kwaad maak dan kan ik zo een lijst van wel duizend verzamelingen opstellen, maar dat bespaar ik je!

Op het moment van schrijven hebben we veel verzamelaars aan boord, al is het niet iets specifieks voor deze reis. Veel van de passagiers verzamelen locaties. Misschien krap je je nu wel even achter je oor en denkt locaties? Ja, locaties! Ze zijn ontzettend populair onder de Mariners aan boord, dat zijn de ‘frequent flyers’ van Holland Amerika Lijn. Zo is er een groep die elke Hard Rock Café in de wereld wilt bezoeken, ik hoor overigens niet bij de groep. Net als de verzamelaars van Starbucks Coffee hebben ze niet zoveel geluk, tijdens deze viertien daagse reis bezochten we volgens mij geen enkele bestemming met een Starbucks noch een Hard Rock Café.

De verzamelaars met meer geluk zijn de havenverzamelaars. Deze groep probeert zoveel mogelijk havens te verzamelen, ze zoeken hun cruises er speciaal op uit. Het is dan ook vaak een enorme teleurstelling wanneer een haven word geannuleerd wegens slecht weer of een andere onvoorziene omstandigheden. Veel passagiers hielden hun hart vast vandaag, gelukkig was dit nergens voor nodig. Vanmorgen meerden we aan in Dutch Harbor, beter bekend van de krab vissers die te volgen zijn in Deadliest Catch op Discovery. Fans van deze tv-serie hadden ook een ander doel, zoveel mogelijk krabvisboten op de foto zetten. We hadden ontzettend veel geluk, de Saga, Northwestern, Kodiak en de Cornelia Marie lagen in de haven van Dutch Harbor te wachten op hun crew. Het krab seizoen begint over een aantal dagen en zo konden de verzamelaars onder ons vandaag hun hart ophalen!

Symen kreeg vanmorgen de sleutels van een witte pick-up truck in z’n handen gedrukt. De loods woont in Dutch Harbor en had z’n auto niet nodig, het brugteam had de dag in blokken opgedeeld en als eerste waren wij aan de beurt. Euforisch en net zo blij als kleine kinderen op Sinterklaasavond liepen we naar de auto en maakte we rondje rondom Dutch Harbor. Het eiland doet ons denken aan de Lofoten en de Falklands, ruig en geen boom te zien. We hebben elke weg rondom het stadje bereden, langs de kerk, richting het einde van de weg, via de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en voorbij de lokale supermarkt, waar je alles kan kopen van sokken tot een wasmachine. Dutch Harbor stelt niet veel voor, toch is het een hele beleving om hier te mogen zijn en te mogen rondrijden. Ik weet niet of ik hier een vakantie naartoe zou boeken, toch vind ik het super dat ik hem van m’n lijstje af kan strepen!

Nog even terug naar de verzamelaars, naast de havenverzamelaars zijn er ook degene oceanen en zeeën verzamelen. De Grote Ocean, Atlantische Ocean, Noordzee, Indische Ocean, etc. Na vanavond hebben we er een nieuwe bij, de Bering Zee! Er wordt een wilde zee verwacht voor vannacht, een goed moment om de hut op te ruimen.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.