Loading

Yokohama, helaas geen Tokio!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Yokohama, helaas geen Tokio!

Al maanden kijk ik uit naar de reis en sprak ik via Couchsurfing met iemand uit Tokyo die aanbood om mij op sleeptouw te nemen, voor een kleine benzine vergoeding. De afgelopen dagen heb ik elke dag m’n telefoon gecheckt, ik had een donker bruin vermoeden dat het wel eens niet door kon gaan. Maar geen slecht nieuws is goed nieuws! Totdat ik vanochtend in Yokohama stond te op Hitoshi en het halve personeel bestand van de gratis wifi genoot. Moest nog even wachten dus ging ook maar even mijn email checken. En ja hoor, hier was het gefreesde mailtje. Hitoshi’s dochter was ziek en hierdoor kon de tour naar Tokio niet doorgaan!

 

Des te meer reden om zelf maar op avontuur te gaan. Tokio leek me net te avontuurlijk in m’n eentje, de meeste mensen waren inmiddels al onderweg, dus besloot ik Yokohama in te duiken. De uitbundige geklede inwoners, in Anime kostuums, heb je hier in Yokohama niet. Toch was er genoeg te zien!  Mijn aandacht ging vooral uit naar naar Japans briefpapier, alle accessoires die daarbij horen en vreemde Japanse snoepjes zoals groene thee Kitkat’s. Het is een waar genoeg om een supermarkt binnen te stappen en het assortiment te bewonderen. Ook het warenhuis Tokyu Hands moest eraan geloven, ik heb deze winkel verlaten met een grote glimlach van oor tot oor en een tas vol mooi waar! Het is hier een genot om mensen te kijken en in de diverse winkels te neuzen.

 

Terwijl ik lekker aan het shoppen was, een beetje cultuur snoof en de tourist aan het uithangen was kreeg Symen bezoek van z’n vrienden van de Japanse kustwacht. Die wilden graag even een kijkje nemen aan boord, en wel met 9 man sterk! Tegelijkertijd konden ze het niet laten om gelijk alles grondig te inspecteren, kijken of Symen en z’n collega’s hun werk wel goed doen. Met een 100% score voor de Volendam ging de kustwacht er na een paar uurtjes later weer af. Ze hadden overigens ook niet heel erg veel tijd voor de inspectie, de heren hadden namelijk allemaal een kaartje voor een bekend Duits festival!

 

Toen Symen klaar was met de inspectie konden we samen op stap! Onze eerste stop was een festival in de stad, hieruit konden we opmaken dat de japanners heel erg kunnen genieten van buitenlandse culturen en geschiedenis. De kustwacht, had net als honderden andere Japanners, een kaartje voor Oktoberfest. Helemaal met Duits bier en braadworst. Natuurlijk ging alles wel met een Japans twist, de braadworst werd met chopsticks naar binnen gewerkt!

 

Via een heerlijke zwerftocht eindigde we in Chinatown, een gezellige wijk midden in de stad. Voor restaurantadvies zijn we bij een groot hotel naar binnen gestapt, één van de weinige plekken waar verstaanbaar Engels wordt gesproken. Ons smaak ging uit naar Sushi, we werden gewezen op Sushizanmai. Hier hebben we, tussen alleen Japanners, de meest verrukkelijke tonijn sashimi gegeten! Met ons buikje vol zijn we weer terug het schip gegaan, moest vanavond op drill. Met het huidige beleid zijn de wekelijkse drills verleden tijd en hoef ik nog meer één keer per maand op drill! Geen verkeerd beleid.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.