Loading

Het Toilet

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Het Toilet

Ja, het toilet. Eén van de luxes in mijn leven waar ik niet zonder zou willen. Jaarlijks wordt ik tijdens menig festival herinnerd aan mijn waardering voor het toilet. Je laat je broek zakken, gaat zitten, pakt er in sommige gevallen een boekje bij of gaat los op de ‘Dirk Jan’, doet je ding, maak alles netjes schoon, trekt je broek weer omhoog, je spoelt door, wast je handen, voor de nare luchtje gebruik je nog wat toiletverfrisser en je verlaat het toilet! Zo simpel is het.

 

Het principe van een festivaltoilet, in de volksmond beter bekend als dixie, is hetzelfde. Alleen is het toiletpapier al honderden keren aangeraakt, helpt een beetje (boel) toiletverfrisser niet tegen de vieze geurtjes en jouw behoefde drijft gezellig tussen de behoefden van honderden andere festivalgangers wachtend op de rioolwagen. Op dat soort momenten komt de waardering voor het toilet bij mij naar boven!

 

Ik hoor mijn moeder nog zuchten wanneer ze er tijdens de Franse toiletstoppen achterkwam dat het damestoilet enkel uit een gat in de vloer bestond, enkel met twee plaatjes waar je je voeten op kon zetten zodat het mikken wat makkelijker werd. Nu maar hopen dat je geen lange broek aan had of je broek net niet goed genoeg weg had getrokken … Inmiddels ben ik een pro in deze toiletten, maar het zuchten blijft als ik ze in de smiezen krijg.

 

Maar dat gat in de grond is nog helemaal niet zo erg, je behoefde blijft in ieder geval privé. Een aantal jaren terug was ik voor één dag in China en ja, ook daar moest ik eraan geloven. Daar aangekomen ben ik in lachen uitgebarsten, het kanalen stelsel in Venetië en Amsterdam was er niets bij! Tussen alle toiletten liepen kanaaltjes waarvandaan je behoefde zo naar het riool werd afgevoerd. Even lekker poepen zat er niet in! Symen maakte het nog erger mee, die ging in Tibet naar het toilet en hoorde onder zich ging nogal vreemde geluiden. Terwijl hij z’n broek optrok staarde een koe hem van onder aan, oeps!

 

Van horen zeggen weet ik dat ook het gat in de grond in Japan populair is! Echter heb ik hier nog niet kennis mee gemaakt. Waar ik wel kennis mee heb gemaakt is het toilet dat wel een gebruiksaanwijzing kan gebruiken! Hier in Japan zijn ze gesteld op hygiene, overal is het netjes en schoon en zo horen ook je billen te zijn na het doen van je behoefte! Diverse toiletsproeiers zijn zo ingesteld dat ze alles lekker schoonmaken nadat jij je behoefde heb gedaan op de voorverwarmde toiletbril. Het heeft veel weg van een bidet, alleen hoef je voor deze ‘douchebeurt’ niet te verplaatsen. Alles wordt voor je schoongemaakt en gedroogd, daarna kan je direct je broek optrekken en handen wassen is eigenlijk niet eens nodig …

 

Eén van mijn favoriete hobbies is mensen kijken. In Japan is mijn favoriete hobby mensen luisteren op het toilet. Heerlijk zo’n hok gevuld met toiletten waar Westerse dames wachten in de rij en in het toilet het juiste knopje proberen te vinden voor doorspoelen. Het levert de meest hilarische momenten en kreten op. Heerlijk!

 

Wat is jouw meest bijzondere toilet belevenis?

1 Comment

  • mam

    Wc. Ja wat een drama. Onze maand in Frankrijk ben ik hem weer 3x tegen gekomen. Wat een ellende. Gelukkig was er een invalide toilet. Daar heb ik gebruik van gemaakt. Oma Kruit was bij Pieter die heeftook een nieuwe wc die je poepert spoelt. Oma vond het top. Leuk je verhalen. Liefs mam

    24 oktober 2016 at 22:09
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.