Loading

Kagoshima, Japan.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Kagoshima, Japan.

Heerlijk die dagen, verdwalen in nieuwe steden en je laten meevoeren door alles wat deze plek te bieden heeft. Vandaag was zo’n dag, heerlijk door Kagoshima slenteren. Perfect voor een zaterdag, de Japanners dachten er net zo over. Er hing een gezellige sfeer in het centrum, hele gezinnen waren de hort op. Vooral in de Shire was het druk met jonge gezinnen, vooral met kinderen van 3, 5 en 7 jaar. Deze kinderen komen naar de Shire, de Japanse kerk, om gezegend te worden voor voorspoed, gezondheid, etc. Een schitterend schouwspel, het is traditie dat de kinderen gekleed zijn in traditionele Japanse kledij.

 

Tijdens een vakantie in Japan mag een bezoek aan een Japanse tuin niet ontbreken. Het bus systeem hier is vergelijkbaar met Nederland en voor ik het wist stond ik voor de ‘Sengan-en’. Een prachtige Japanse tuin horende bij het tweede verblijf van de Shimazu familie. Voor wie opzoek is naar bloemen en uitbundige planten, die zijn hier niet te vinden. Prachtige vormgegeven tuinen met veel groen en water, daar draait het hier om! De rondleiding in het verblijf van de Shimazu familie en de bijbehorende theeceremonie was een hele belevenis. Allemaal op blote voeten voorgegaan door een dame in kimono. De Japanse woningen zijn voor primitiever dan dat wij ze thuis kennen, aan de andere kant zijn ze wel ingesteld op de oudere leeftijd, alles is namelijk gelijkvloers.

 

Na het culturele gedeelte van deze dag was het tijd om me weer richting de stad te vergeven om nog even door het vreemde assortiment van de winkels te neuzen, de jonge gezinnen te bewonderen die genieten van hun zaterdagmiddag en stiekem was ik nog opzoek naar wat meer Japans postpapier. Wanneer ik met Symen meevaar vind ik het heerlijk om post naar huis te sturen, en nog leuker om post van thuis te ontvangen! Dat hoort op gezellig papier, dus een goede reden om nog even de Japanse warenhuizen binnen te duiken.

 

Met een goede buit weer teruggekeerd naar het schip. Het was weer een heerlijke dag, van lekker slenteren en doe naar je zin in heb! Toch heb ik het idee dat ik nog niet het ‘echte’ Japan heb gezien, daar ben ik eigenlijk wel ontzettend nieuwsgierig naar. Ik denk dat we er weer een ‘bucket-list’ bestemming bij hebben!

2 Comments

  • Irene

    Wat een prachtige foto’s allemaal om te zien, Martine. Had een poosje niet op je blog gekeken, maar zag nu veel nieuwe foto’s. Wat zul je ontzettend veel nieuwe indrukken opdoen. Erg mooi om te zien. Lieve groeten, Irene

    29 november 2016 at 06:12
  • mam

    Wat een mooie foto,s. Vooral dat kindje in kimono. Lijkt me heel gedoe om het aan te trekken. Ik denk dat je wel een rondreis door Japan kan maken om een indruk van het land te krijgen. Liefs mam

    24 oktober 2016 at 22:24
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.