Loading

Nagasaki, Japan.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Nagasaki, Japan.

De mensheid kent grote tragedies. Op het moment is de strijd tegen IS er één van. Een strijd die veel eerder werd geleverd was de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar op 4 mei worden we hieraan herinnerd en vieren we op 5 mei onze vrijheid! Niet alleen in Nederland zijn de littekens van deze strijd nog steeds te zien, in Normandie Frankrijk worden elke dag nog de graven van de duizenden gesneuvelde soldaten bezocht en ook bij Pearl Harbor in Hawaii worden zij nog elke dag herdacht. Ook aan deze kant van de wereld zijn de littekens van deze oorlog nog steeds te zien, rechtvaardig of niet … er sterven altijd te veel onschuldigen tijdens zo’n strijd.

 

Ook hier in Nagasaki, tijdens de aanval met een atoombom welke op 9 augustus 1945 om 11.02 boven de stad tot ontploffing werd gebracht! Een paar dagen nadat Hiroshima niet kon ontkomen aan een dergelijke aanval. Nagasaki was niet de eerste keus van de aanval, maar het zal je maar gebeuren, het weer liet het niet toe om de bom te laten ontploffen boven de stad welke eerste keus was. Vaak zijn we blij wanneer de zon door de wolken prikt en zich aan ons vertoont. Dit veranderde de levens van de 240.000 inwoners van Nagasaki, direct en indirect. Net toen de vliegtuigen rechtsomkeer wilden maken werd de Mitsubishi fabriek zichtbaar tussen de wolken en werd de atoombom afgevuurd en boven de stad tot ontploffing gebracht!

 

Aan de huidige stad van Nagasaki is niet direct te zien wat voor tragedie zich hier heeft afgespeeld. Doordat de radioactieve straling redelijk snel weer verdwenen was is de stad weer opgebouwd op precies dezelfde plek. In de stad word je nog wel herinnerd aan de enorme ramp die hier heeft plaatsgevonden, zoals bij de halve stadspoort, het ‘Atomic Bomb Hypocenter’, het ‘Peace Park’ met standbeeld, het ‘Atomic Bomb Museum’, ‘Nagasaki City Peace Hall’ en het ‘National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims’.

 

Deze dag was er om stil te staan bij het feit hoeveel verdriet oorlog aan kan richten. De dag kon niet mooier zijn voor een stadswandeling. Een bezoek aan Nagasaki is zeker de moeite waard, en ontzettend indrukwekkend. Heb je niet helemaal je dag, dan kan je beter een bezoek aan het museum overslaan. Met buikpijn en een zwaar gevoel verliet in de diverse expositieruimtes. Gelukkig verdween de zwaarmoedigheid snel toen het huidige Nagasaki haar mooie kant liet zien!

 

 

 

Favoriete adresjes om … te bezoeken!

Peace Park

 

Nagasaki Atomic Bomb Museum

 

Atomic Bomb Hypocenter

 

Megane-bashi

Deze mooie bruggen over het water geven je een prachtig uitzicht over de stad in haar volle glorie. Vandaag, zondag, waren er langs de kade allemaal marktstalletjes te vinden. Ook stonden dames in kimono klaar om je van alles te vertellen over de stad!

 

Favoriete adresjes om … te winkelen!

Kanko-Dori Arcade & Hamano-Machi Arcade

Een winkelstraat met een groot assortiment aan winkels. Voor ieder wat wils.

 

Ishimaru Bunkodo

Hamano-Machi Arcade

Nagasaki, Japan

Voor alles wat met schrijven, tekenen, kleuren, etc te maken heeft!

 

Favoriete manier om … de stad te verkennen!

Nagasaki Streetcar

De ‘Nagasaki Electric Tramway/Streetcar’ verkoopt dagpassen voor 500 yen (€ 4,40 in oktober 2016).

De ‘Streetcar’ heeft vier verschillende routes beschikbaar. Met de dagpas kan je bij elke stop uitstappen en later weer instappen. Bij aankoop van een dagpas krijg je een plattegrond met alle bushaltes. Mocht je alleen een enkele reis willen kan dat ook, een ‘One-trip ticket’ kost 120 yen (€ 1,05 in oktober 2016).

*Tip, in Japan koop je een buskaartje wanneer je de bus verlaat. Wanneer je de bus binnenkomt, neem gerust een plaatjes en verlaat de bus voorin om bij de chauffeur een kaartje te kopen. Echter zijn dagpassen niet te koop bij de chauffeur, enkel bij de toeristen informatie.

1 Comment

  • mam

    Nagasaki lijkt mij ook erg indrukwekkend. Ik denk dat elk land waar oorlog was erg indrukwekkend is. Normandie aan de kust. Sarajevo en Bosnie koude rillingen kregen wij. Oorlog blijft zinloos. Je eerste foto is erg leuk. Orrigamie? Liefs mam

    24 oktober 2016 at 22:32
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.