Loading

Lombok, Indonesië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Lombok, Indonesië

Het kleine rustige zusje van Bali, zo wordt Lombok ook wel genoemd. Prachtige stranden, een vulkanische bergketen en gastvrije inwoners is wat Lombok de toerist te bieden heeft. Ik maakte vandaag voor het eerste kennis met Lombok, tijdens de ‘Fascinating Culture of Lombok, tour.

 

Heb een ontzettend leuke dag gehad, al was de tour redelijk ingericht voor diegene die graag het geld laten rollen tijdens de vakantie. Winkels gevuld met parels en hele magazijnen vol met aardewerk waren een aantal van die stops. Bij de parelwinkel ging het vooral om het uitgeven van geld. In Bunyu Mulek kregen we een tour door het dorp waar de vrouwen de hele dag bezig zijn met het maken van aardewerk. Het is bijzonder om te zien hoe deze dames met vrij weinig prachtige producten kunnen maken. Echter is aardewerk niet het product wat ik meeneem als souvenir van mijn reizen, gewicht en breekbaarheid zijn twee van de redenen waarom.

 

In Banyu Mulek werden we door paard en wagen door het dorp gereden. Erg leuk om te doen, al heb ik eerlijk gezegd vrij weinig met paarden. De, warme, paardenworst van onze slager Sandra is mijn favoriete deel van het paard, een aanrader voor wie een bezoek brengt aan Alkmaar. Het is wel duidelijk dat ik in mijn jongere jaren geen paardenmeisje was. Toch bracht de paard en wagen een lokaal tintje aan de tour, niet alleen de winkels vol spullen maar ook een blik in het dagelijkse leven van de bewoners van dit dorp.

 

De lunch werd geserveerd in een luxere setting, een prachtig Sheraton resort aan een eindeloos strand. Een duik in de zee was niet nodig, het regen seizoen is in volle gang en de wandeling van de bus naar het restaurant zorgde voor een nat pak. Het buffet was echt enorm, zoveel keuze dat het gewoon overweldigend was. Naast de Griekse salade en de spaghetti leek het aanbod, voor een leek zoals ik, erg Aziatisch. De keuze was enorm en voor wie me al langer kent of volgt weet dat ik ontzettend van lekker eten hou, foto’s maken van dit prachtige buffet is er helemaal bij ingeschoten aangezien ik zo verrast was en ook wel trek had in al dit lekkers.

 

Als laatste mocht een bezoek aan een tempel, in ons geval twee, niet uitblijven. In Langsar staat een uniek tempelcomplex waar voor zowel moslims als hindoe’s ruimte is om te bidden. Vanaf de tempel heb je prachtig uitzicht over de rijstvelden en in de verte doemt bij goed weer de vulkaan op. De laatste stop was het Narmada Water Palace, een Balinese vorst liet dit zomerpaleis begin 18de eeuw bouwen. De tuinen zijn terrasgewijs aangelegd met diverse baden waar de mooiste dochters van het land zicht naakt konden presenteren voor de vorst. De vrouw van de vorst had trouwens een eigen slaapkamer, wanneer de vorst zich te goed wou doen aan één van de dames in zijn harem gebeurde dit in een apart verblijf. Hopelijk was de koning niet te luid, de verblijf was enkel een paar meter van zijn vrouw haar kamer verwijderd. Op het moment wordt de tuin vooral gebruikt als recreatieoord.

 

Tijdens onze reis vier jaar terug hebben we alleen Java bezocht, vier weken waren te kort om ook nog de oversteek te maken naar een ander eiland in de archipel. Al jaren hebben Symen en ik de Gili eilanden op ons lijstje staan en staat een bezoek aan de orang-oetangs in Borneo er ook op! Sinds vandaag heeft ook Lombok een plaatje gekregen in dit lijstje, het lijkt me een prachtig eiland om voor een aantal weken te verblijven. Al lijkt eiland-hoppen langs de prachtig kleine eilandjes die we de afgelopen dagen voorbij varen me ook heerlijk!

1 Comment

  • Irene

    Wat heerlijk dat je hier zo’n leuke dag hebt gehad, Martine! Je hebt een hele leuke schrijfstijl. Geniet ze nog verder. Lieve groetjes, Irene

    29 november 2016 at 06:22
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.