Loading

We zijn er! in Cairns, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

We zijn er! in Cairns, Australië

De titel zegt het al, we zijn in Australië! Afgelopen dagen kwam het nog niet echt aan, dat het er echt aan zat te komen, en dan opeens sta je met al je bagage in te checken op het vliegveld. Zo ging het ook vrijdag, het was een vreemd gevoel om met de koffers de loopplank af te lopen en in de taxi te stappen richting Bangkok Airport. Na twee goede, en turbulente, vluchten kwamen we gisterochtend aan in Cairns.

Het is ongelofelijk hoe welkom wij ons voelde op het moment dat we het vliegtuig uitstapte. We werden opgewacht door mensen met een goed humeur, met een glimlach werd ons de weg gewezen en bij de immigratie maakte de beambte zelfs een praatje en wenste ze ons zelf een hele fijne vakantie toe! Bij de douane brak helemaal onze klomp, dit heeft ook wel een beetje te maken met dat wij de Amerikaanse douane gewend zijn. ‘The face of our nation’ is hun slogan, die ‘face’ is nu niet echt hartelijk! Hier is het echt net andersom. Na het kijken van ‘Australia Border Security’ wisten we hoe belangrijk het was om alles goed in te vullen, met onze ingevulde kaart kwamen we aan bij een oudere man die ons vroeg of we Nederlandse snoep of koek bij ons hadden. Enigszins schuldig antwoord we ja, al zie het declaratieformulier niets over dit soort eten. Gelukkig bleek het hier om persoonlijke interesse te gaan en bleken onze formulieren helemaal in orde. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

Eenmaal buiten begon het pas echt bij ons te leven, we zijn in Australië! Inmiddels zijn we er twee dagen en hebben we al helemaal de Aussie levensstijl te pakken. We doen het lekker rustig aan en genieten van het goede leven. Het centrum van Cairns is redelijk compact en lopend goed te doen, zodoende dat we de afgelopen twee dagen de stad lopend hebben verkend. Voor iedereen die leeft met een stappenteller, we hebben de 10.000 ruim en zonder moeite gehaald!

Cairns is de perfecte stad om je Australië avontuur te beginnen, je kan vanuit hier makkelijk richting het Daintree regenwoud maar ook direct richting het Zuiden of zelf het binnenland in! Wij hebben inmiddels de Australische VVV al twee maal bezocht en een aantal campings gereserveerd tot net na Kerst, kamperen is nogal populair hier en met Kerst word er een topdrukte verwacht. Bij het VVV werden we overigens weer uiterst vriendelijk geholpen en kregen we alle brochures en routekaarten gratis mee. Ze zijn hier ontzettend goed voor de toeristen die hier komen.

Woensdag op donderdag slapen we nog een nachtje in Cairns, maar eerst gaan we voor drie dagen naar het Great Barrier Reef! We hebben elf duiken gepland staan voor de aankomende dagen en kunnen niet wachten om het water in te plonsen. Kort samengevat, we zijn veilig geland in Cairns en hebben het nu al ontzettend naar ons zin!

 

 

Favoriete adresjes om … te eten!
Grill’d Healthy Burgers
Shop 3, 77 The Esplanade
Cairns, QLD 4870
Australië

Bij Grill’d serveren ze de lekkerste burgers, broodjes en salades. Door de ‘healthy burgers’ moet je een beetje heen prikken, vooral hele lekkere burgers!

Rattle ’n Hum Cairns
67 The Esplanade
Cairns, QLD 4870
Australië

Een grote bar & restaurant aan de boulevard van Cairns. De perfecte plek om mensen te kijken. Ze serveren o.a. verse pizza’s en een groot assortiment aan drankjes.

Cairns Burgers Cafe
15 April Street
Cairns, QLD 4870
Australië

‘All Day Dining’ en ‘All Day Breakfast’. Burgers Cafe is een schattig klein zaakje niet zo ver van de Esplanade met een menukaart alleen gevuld met heerlijke keuzes. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Een heerlijke plek voor ontbijt, lunch en diner met een gezellig klein terras.

Favoriete adresje om … te slapen!
Queens Court
167-173 Sheridan Street
Cairns, QLD 4870
Australië

Queens Court is een prima centraal gelegen hotel om een paar nachten te verblijven. Het hotel beschik over een zwembad, wifi, de mogelijkheid om te wassen, klein gratis ontbijt en zeer behulpzaam en vriendelijk personeel.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.