Loading

Glamping in Maryborough, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Glamping in Maryborough, Australië

Soms moet je jezelf verwennen. Een nieuw paar schoenen, dat goede boek, een gezellig weekendje weg met je lief of een vriendin, dat mooie jurkje of een handigheidje voor in de keuken. We kennen het allemaal vast wel, die aankoop speciaal voor jou waar je ontzettend blij van word! Symen en ik hebben vandaag zo’n aankoop gedaan, een ensuite voor de nacht.

Je eigen badkamer, ongelofelijk wat een voldoening dat kan geven! Wanneer je de douchefris vergeet hoef je je geen zorgen te maken dat deze na tien tellen is verdwenen, geen gesjouw met toiletrollen richting het washok (al hebben we dat in Australië nog niet aan de hand gehad), je kan je handdoek ook gewoon aan het haakje laten hangen en over badkamer geluiden hoef je je ook geen zorgen te maken! Thuis is het zo gewoon, je eigen badkamer waar je alles kan doen en ook alles kan laten. Wanneer je kampeert is dat toch even anders, we kennen allemaal wel het beeld van de man in z’n blote bast met de toiletrol onder zijn arm. Vandaag niets van dat, wij hebben voor vanavond onze eigen badkamer. En dat voor nog geen $ 5,- AUD, daar koop je geen nieuw boek of paar schoenen voor!

Al hoeven we ons vandaag geen zorgen te maken over het budget! Volgens de dames van het VVV in 1770 is Maryborough een schattig stadje, dus besloten wij de toeristische route links te laten liggen en onze middag in Maryborough te spenderen. Na het passeren van het ‘Welcome to Maryborough’ bordje merkte we al snel op hoe rustig het hier eigenlijk is. De gezelligheid waar eerder over werd gesproken was niet echt aanwezig. Hopelijk konden de lokale dames van het VVV ons daar meer over vertellen … Een bordje met ‘Closed’ liet ons weten dat de dames al van hun weekend aan het genieten waren, net als de rest van de middenstand hier. Zelfs ergens een bakkie thee drinken was niet mogelijk. Dat was nog eens van een koude kermis thuiskomen. Dan maar richting de camping, al hebben we wel eerst het standbeeld van Mary Poppins opgezocht. Mary’s geestelijke moeder, Helen Lyndon Goff, is hier geboren. In de volksmond kunnen we haar beter onder het pseudoniem Pamela Lyndon Travers. Door de weeks hebben ze een hele leuke tour ‘Story Telling’ door het stadje, maar in het weekend verwachten ze hier zeker geen bezoekers!

En zodoende zitten we nu voor onze camper en ensuite, heerlijk te genieten van het uitzicht over de camping en de Mary rivier. In vergelijking met de afgelopen twee nachten is hier niet veel te zien, het is hier op de camping misschien nog wel rustiger dan in het dorpje! Voor de verandering ook wel een keertje lekker. Straks stappen we nog even in Juliette, Maryborough schijnt de gelukkige bezitter te zijn van een bioscoop, welke wel open blijkt te zijn! Eens kijken of we toevallig wat inwoners van dit dorpje kunnen spotten.

 

 

1 Comment

  • mam

    Wat een luxe. Je ziet het steeds meer op campings. Wij hebben het nog nooit meegemaakt.

    19 januari 2017 at 21:29
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.