Loading

Noosa, Australië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Noosa, Australië

Na een aantal dagen de rustige plekjes van Queensland te hebben ontdekt werd het tijd om meer het leven op te zoeken! Gezellige terrasjes, restaurants zodat je niet zelf hoeft te koken, winkeltjes om even lekker in te neuzen en stranden met net even wat meer bezoekers dan alleen wij. Die eenzame stranden zijn prachtig, begrijp me niet verkeerd, maar dat ijsje wat met die vele bezoekers komt dat hebben we de afgelopen tijd wel gemist. Zodoende viel ons oog op Noosa.

De ochtend begon vroeg vandaag, op zondag houden ze in Noosa een boerenmarkt en volgens de berichten is het er eentje die de moeite waard is. Zodoende ging de wekker vroeg en namen we afscheid van onze ensuite, al was het voor één nacht we hebben ervan genoten. Overigens, om nog even terug te komen op de bioscoop. Hij was dan wel open, maar ook hier was de bevolking van Maryborough niet te vinden. Vraag me af waar zij hun zaterdag doorbrengen.

Weer een prachtige rit bracht ons naar het aan zee gelegen Noosa. Een plaats die eigenlijk te vergelijken is met de Franse kustplaatsen of het voor mij meer lokale Bergen aan Zee. Kleine boetieks, restaurants aan de boulevard en een gezellige drukte die de revue passeert. Op de markt goed inkopen gedaan voor de aankomende dagen. Alles was goed vertegenwoordigd. Vlees, groente, vis, fruit, jams, honing, etc. Ook waren er genoeg stands waar je kant en klare gerechten kon kopen, om direct op te eten of om later die dag van te genieten. Wij werden verrast door de oliebollenkraam op de markt. Een week te laat, desalniettemin hebben we hem heerlijk laten smaken. Goed van smaak en textuur, en ook niet onbelangrijk, niet te vet! Blijkbaar is er in Tasmanië een jaarlijks oliebollenfestival, daar kreeg deze oliebollen bakker het idee om een kraam te beginnen.

Mocht je de boerenmarkten in Australië net hebben gemist, deze worden over het algemeen op zaterdag en zondag gehouden, veel boeren hebben stalletjes aan de weg staan met vers groente en fruit. Ook hebben we al een aantal mobiele viskramen gepasseerd en aten we s’avonds heerlijke gamba’s van de BBQ. En zo ook vanavond, we hadden op de markt heerlijke gamba’s gekocht en die hebben we al smullend opgegeten op de camping. We staan even ten westen van Noosaville, Noosa is een verzamelnaam van verschillende dorpen. Een mooie ruime camping met schaduwrijke plekken en de faciliteiten zijn spik en span. De perfecte plek om na een dagje rijden lekker rustig aan te doen.

Gisteren en vandaag hebben we de omgeving van Noosa onveilig gemaakt. Een prachtige kuststreek met een schitterende kustroute om met de auto te rijden. De route is niet volledig aan de kust en daarom is het zeker de moeite waard om zo nu en dan even af te slaan en het lokale strand te bekijken. Ons favoriete plekje onderweg was toch wel Peregian Beach, een schattige kleine dorpje met leuke winkels en lekkere restaurantjes. En niet onbelangrijk, een prachtige strand!

Al hoef je voor prachtig uitzicht over de kust niet direct een lange autorit te maken. In het Noosa National Park zijn een aantal prachtige wandelroutes aangelegd en één daarvan is een kustroute. Een prachtige wandeltocht over de rotsen met onder je de golven die tegen de stenen aan klappen. Onderweg kom je een aantal prachtige, en bijna verlaten, stranden tegen en als je goed omhoog kijkt heb je ook nog kans om Koala’s te spotten.

Noosa heeft voor ieder wat wils, voor de winkelaars, de strandliefhebbers en ook voor de ‘foodies’ onder ons is Noosa een geweldige plek. Pauline van ‘uitpaulineskeuken.nl’ was vorige jaar in deze omgeving en zij was super enthousiast over deze plek. Vanavond zijn wij aangeschoven bij The Boathouse, een drijvend restaurant op de rivier. Een geweldige plek om te dineren of lekker een drankje te doen terwijl de zon ondergaat. We hebben echt geweldig gegeten en ons laten verwennen met de drie etage hoge etagere met heerlijkheden uit de zee. Wat een geweldige ervaring om eindelijk de ‘bugs’ uit Australia Masterchef gegeten te hebben en ook hebben we, na heel lang wachten, oesters gegeten. Het viel ons alles mee en het zal me niets verbazen als we die binnenkort onderweg nog een keertje bestellen.

 

Favoriete adresje voor … de markt!
Noosa Farmers Market
Weiba Road
Noosaville, Queensland
Australië

Goede plek om lokale producten in te kopen. Geen verse producten nodig, maar wel lekkere trek? Dan is een bezoek aan de markt ook zeker de moeite waard!

Favoriete adresje om … te kamperen!
Noosa Caravan Park
143 Moorindil Street
Tewantin, Queensland
Australië

Eén van de beste campings tot nu toe. Ruime plekken met schaduw, knappe uitgebreide campingkeuken, goed zwembad en centraal gelegen. Schoon sanitair en de mogelijkheid om te wassen, ook niet onbelangrijk.

Favoriete adresje om … te wandelen en koala’s te spotten!
Noosa boardwalk & Noosa National Park
Australië

Prachtige wandeling, waarvan het eerste stuk verhard is met betonblokken.

Favoriete adres om … een autorit te maken
Highway 6, Coastal Route
Queensland
Australië

Hele mooie route langs de kust, zeker de moeite waard om zo nu en dan uit de auto te stappen.

Favoriete adresje om …  te lunchen!
Raw Energy
224 David Low Way
Peregian Beach, Queensland
Australië

Gewoon een lekker plekje.

Favoriete adresje om …  vis te eten!
The Boathouse
194 Gympie Terrace
Noosaville, Queensland
Australië

Wat hebben wij heerlijk gegeten! De ‘seafood’ etagere is zeker de moeite waard. Garnalen, bugs, oesters en verschillende soorten vis werden op een prachtige plateau geserveerd. Lekkere fles witte wijn erbij en prachtig uitzicht op het water, echt de moeite waard!

1 Comment

  • mam

    Wat weer een mooi verhaal. En wat beleven jullie toch een hoop. En wat een schitterende stranden. Kan je overal zwemme.?. Of is dat te gevaarlijk. Geniet er nog maar even van. Liefs mam

    19 januari 2017 at 21:44
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.