Loading

Make It, Bake It, Sew It, Grow It! Eumundi Market. Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Make It, Bake It, Sew It, Grow It! Eumundi Market. Australië

De in 1979 opgerichte Eumundi Market is een begrip in Queensland, Australië maar ook ver daarbuiten. Alles draait hier om het volgende, ‘Make It, Bake It, Sew It, Grow It!’. Op de ‘Original Eumundi Market’ vind je alleen maar zelfgemaakte producten. Al zijn er inmiddels wel kramen aan de originele markt aangegroeid met een redelijk hoog TellSell gehalte.

En zo vertrokken we vanmorgen vroeg vanuit Noosa naar Eumundi want we wilde graag als één van de eerste aankomen, eenmaal onderweg verbaasde het ons hoe rustig het was. Dit zou namelijk dé toeristische trekpleister zijn van de omgeving en miljoenen bezoekers per jaar trekken. Eenmaal Eumundi bereikt blekken we één van de latere bezoekers te zijn. Het was nog geen tien over acht en de parkeerplaatsen stonden al bomvol. Er kwamen zelfs al bezoekers met tassen vol van de markt afgelopen en waren hun auto aan het volladen met alles wat ze al hadden gekocht. Met enige verbazing bekeken we het tafereel.

De auto geparkeerd en de lokale vrijwilligersorganisatie voor $ 6,- gesponsord konden ook wij op ontdekkingstocht. Ben je een liefhebber van zelfgemaakte producten dan is dit echt de plek. Kleding, sierraden, kunst, snuisterijen voor thuis, speelgoed en heerlijke verse baksels, smeersels en andere huisgemaakte etenswaren staan klaar om met een andere eigenaar mee naar huis te gaan. Je kijkt je ogen uit, zoveel keus. Er was vandaag wel een ontzettend hoog ‘Jewelry made by me’ gehalte, het leek wel alsof deze zilversmeden alle energie in hun kunstwerken leggen en voor het verzinnen van een originele naam geen inspiratie meer hadden.

Het is heerlijk slenteren over de markt en wanneer je trek heb gekregen maak je de afslag richting het etensgedeelte en kan je qua gerechten gemakkelijk een wereldreis maken. Voor ieder wat wils hier op Eumundi Market. Wanneer je het originele gedeelte heb gezien is het wel even leuk om ook even door de lopen naar de andere delen van de markt, al is het zelfmaak gehalte hier wel beduidend minder. Wat wel echt de moeite waard is is de boekenwinkel, tegenover de markt. Een prachtige winkel waar je uren kan bladeren in oude en nieuwe boeken. Mocht je trek hebben gekregen, naast de winkel zit een gezellig cafe voor een bakkie koffie en wat lekkers.

Na al het winkelen vervolgde wij onze weg, via de toeristische route, naar Landsborough. Het dorpje ansicht heeft weinig te bieden, al zit het op een geweldige locatie ten aanzicht van Australia Zoo. Morgen gaan we de dierentuin van Steve Irwin bezoeken en hebben we onszelf verwend met een Koala Experience.

De toeristische route was weer zeker de moeite waard. Om het kwartier veranderd het landschap en zit je weer in een totaal andere omgeving. Je kan alleen wel merken dat ze hier binnenkort wel hopen op regen. Tijdens één van de voorgestelde stops hebben we een wandeling gemaakt naar een waterval, de wandeling werd niet beloond want de waterval stond ‘uit’. Er kwam een pisstraaltje water over de bergtoppen, te weinig waterval de laatst tijd waardoor het water niet echt stroomt. Bij de zwembaadjes bovenaan de waterval merkte we het ook al, het rook er nogal muf naar oude oma’s. Niet echt de geur die je wilt ruiken als je lekker aan het zwemmen bent.

Inmiddels zijn we gesetteld op de camping en komen de meest wilde geluiden uit de boom boven ons. Vliegende honden en buidelratten die het niet helemaal met elkaar eens zijn over hun territorium. Zolang ze niet vechtend uit de boom vallen zitten wij hier veilig!

 

 

Favoriete adresje om …  te winkelen
The Original Eumundi Market
Memorial Drive
Eumundi, Queensland
Australië

Ben je in de buurt dan mag een bezoek aan de Eumundi Market niet missen. Het is de perfecte plek om cadeautjes te kopen voor het thuisfront of voor je zelf als je graag iets origineels mee naar huis wilt nemen. Houd er wel rekening mee dat het originele gedeelte van de markt maar twee dagen per week open is.
 Woensdag: 8 – 13.30 u. Zaterdag: 7 – 14.00 u.

Favoriete adresje om …  te winkelen
Berkelouw Books
87 Memorial Drive
Eumundi, Queensland
Australië

Een boekwinkel waar je in kan verdwalen!

1 Comment

  • mam

    Heerlijk om over markten te lopen. Wij houden daar ook van. Dat missen we hier in Nederland . Het wordt steeds minder. Wat zien en beleven jullie toch een hoop. Af en toe maar een heel klein beetje jaloers. Liefs mam

    19 januari 2017 at 21:56
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.