Loading

Australia Zoo, Beerwah, Australië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Australia Zoo, Beerwah, Australië

Wie kent hem niet, Steve Irwin. Ik kan me nog wel herinneren dat hij met zijn streken op de televisie kwam en we elke keer weer versteld stonden dat hij niet door een krokodil werd verslonden. Dat de pijl van een pijlstaartrog hem uiteindelijk fataal werd schokte aan de ene kant de hele wereld, aan de andere kant was er de verbazing dat hij niet al eerder het leven had gelaten tijdens de fratsen die hij uithaalde met de krokodillen.

Eén ding staat vast, Steve hield van de dierenwereld. Hij had een enorme passie voor het behouden van inheemse diersoorten en probeerde de wereld te onderwijzen over het wel en wee van deze dieren. Aan het begin van zijn carrière verplaatste hij veel krokodillen die een bedreiging vormde voor de gemeenschap die in dezelfde omgeving woonde. Later besloot hij de krokodil en de lokale bewoners te leren hoe ze samen kunnen leven. Op veel plekken is dat een succes gebleken en wonen krokodillen en mensen in ‘harmonie’ samen. Toch is het verstandig, wanneer je je in krokodillen gebied omgeeft, niet het water in te gaan! Op deze manier kan je een vervelende ontmoeting vermijden.

In Australia Zoo leeft Steve nog volop. Nog geen vijf minuten rijden van de camping kwamen we grote borden met Steve erop tegen die ons linksaf wezen naar de dierentuin. Al tijdens de voorbereidingen voor deze reis besloten we een bezoek aan Australia Zoo te brengen, nu was het dan eindelijk zover! Een knuffelsessie met koala’s stond ook hoog op ons verlanglijstje, na lang uitzoeken ging onze voorkeur uit om ook dat hier te doen. En zo reserveerde we vorige week twee plekjes voor de vroege encounter en stonden we vanmorgen om 9 uur voor de deur.

Wat een ervaring! Twee maal mochten we koala Annie vasthouden en knuffelen. Zo zacht, best groot maar niet al te zwaar. Net een een baby, alleen met hele scherpe nagels. We waren met een groepje van vier in het koala verblijf en naast Annie waren er nog een aantal Koala’s heerlijk van hun ontbijt aan het genieten. Daar konden we zoveel foto’s van maken als onze camera aankon. We hadden ons geen betere manier kunnen wensen om deze dieren van dichtbij te mogen zien.

Naast de bijzondere encounters die Australia Zoo aanbied is het ook gewoon een prachtige dierentuin. Erg ruim opgezet en ondanks dat het nu schoolvakantie is voelde het helemaal niet druk aan. Mogelijk dat de hittegolf hier een aandeel aan had!

De dierentuin is ingericht om mensen zo goed mogelijk kennis te laten maken met de dieren in het park. Eén van de attracties die daaraan bijdraagt in ‘Kangaroo Haven’, waar je Kangoeroes en wallaby’s kan voeren. Voor $ 2 AUD kan je zakjes speciaal voer kopen en de kangoeroes eten dit zo uit je hand! Wat ons wel opviel is dat veel van de kangoeroes verzadigd waren, vanwege het grote aanbod aan voer. Wij hadden twee zakjes gekocht, voor ieder één, maar één zakje bleek ruim voldoende. Mogelijk hadden ze hier ook last van de hitte, want we moesten onze hand echt onder hun neus steken wilden ze het voer opeten.

Het krokodillen gedeelte van het park was veel van hetzelfde. Elke krokodil lijkt voor ons op elkaar en er viel weinig actie te beleven door alleen naar ze te kijken. Gelukkig hebben ze daar de voeder sessies voor bedacht, want dan begint het echt spannend te worden! En dat is dan ook wel de hoofdact van het park, de ‘wildlife show’ met als hoogte punt de krokodil voerdersessie. Tijdens de show worden meerdere dieren aan het publiek voorgesteld en wordt er op een speelse manier uitgelegd in welke gebieden welke dieren voorkomen en hoe je ze het beste kan vermijden om je eigen leven kan redden. Dit is best handig wanneer je bedenkt dat in Australië de meest giftigste en dodelijkste dieren leven. Hoogtepuntje was toch wel dat de show verzorgd werd door de Irwin familie zelf! Wij hadden dus echt mazzel. Moeder Terri, Bindi en Robert kwamen de krokodillen voeren. Wat ik me wel afvroeg is hoe het nu voor hun is om iedere seconden te worden aan hun vader die er niet meer is. Want overal waar je kijk zie, hoor en voel je Steve!

Rond een uurtje of drie hadden we het park wel gezien en brachten we nog even een bezoeken aan het Wildlife Hospital, wat echt om de hoek zit. Alle zieke dieren uit de omgeving worden hier behandeld. Op het moment waren ze bezig met een koala welke getroffen is door het chlamydia virus. Net als bij mensen is deze ziekte bij koala’s seksueel overdraagbaar en kan grote gevolgen hebben voor het beestje. Infectie aan de ogen en de urine wegen zijn de twee manier waarop de ziekte zich uit. Wanneer je er te laat bij bent kan dit tot blindheid en onvruchtbaarheid resulteren. Naast chlamydia zijn motorvoertuigen en honden de grootste boosdoeners bij koala leed. Het is mooi om te zien hoe ze in het ziekenhuis mensen proberen te onderwijzen hoe ze een goede leefomgeving voor de koala kunnen creëren en hoe ze mogelijk een dier in nood kunnen helpen.

Na deze geweldige dag zijn we eerder vanavond aangekomen in Brisbane, waar we de aankomende dagen bij cruisevrienden Margaret en Ted logeren. We hebben eigenlijk nog geen idee hoe de aankomende dagen eruit gaan zien, we kunnen in ieder geval terug kijken op een geweldige dag in Australia Zoo!

 

 
Favoriete adresje om … een dierentuin te bezoeken & Koala te knuffelen!
Australia Zoo
1638 Steve Irwin Way
Beerwah, Queensland
Australië

www.australiazoo.com.au

Na lang uitzoeken besloten we onze Koala Encounter bij Australia Zoo te boeken. Enkel op de foto gaan met een koala kost $ 24,95. Je mag tien seconden een koala vasthouden en je krijgt als souvenir een foto. De encounter kost $ 39,00, je gaat met maximaal vier mensen het koala verblijf in en je blijft daar gemiddeld een half uur. In het verblijf zitten meerder koala’s waarvan je één tweemaal mag vasthouden. De eerste ronde word je gefotografeerd door een fotograaf van de Zoo, de tweede ronde mogen er foto’s met eigen camera worden gemaakt. Wanneer je met z’n tweetjes bent kan de ander mooi als fotograaf functioneren, maar de andere deelnemers willen je vast ook wel helpen. Als aandenken aan de encounter krijg je een magneet met één van de foto’s. Wanneer je wilt kan je ook foto’s bijkopen. Tevens mag je alle proeven meenemen als aandenken. Kan het iedereen aanraden! Buiten de encounters om is de Australia Zoo ook zeker een bezoek waard.

1 Comment

  • mam

    Wat een mooie dierentuin. En wat een mooie foto,s. We keken er alleen van op hoe groot koala,s zijn. Wij dachten dat ze kleiner waren. En wat een klauwen. Maar wel een hoog aaibaarheids gehalte. Liefs mam

    26 januari 2017 at 21:44
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.