Loading

Tamborine Mountains, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Tamborine Mountains, Australië

Eerlijk gezegd hebben we niet veel van de Tambourine Mountains gezien, ja we zijn er een aantal keer dwars doorheen gereden, maar toen we hiernaartoe reden kregen we van onze camper verhuurder een andere opdracht dan de omgeving bezichtigen. Een paar dagen geleden was onze Juliette weer niet zo blij en begon ze te huilen op Symen z’n voeten. Wat bleek, weer lekkage! Dit keer had de kit bij het voorraam het begeven en het water liep zo door het instrumentenpaneel op de rechter voet van Symen. Kijk Symen z’n voeten die drogen we wel weer met een handdoek, maar water en electronica zijn niet de beste combinatie. Gelukkig bleek Camperman, na een aantal keren te hebben gebeld, het met ons eens te zijn.

Dus wat een dagje in de bergen had moeten worden werd een ritje naar de Gold Coast, waar Camperman een depot heeft. Vannacht is er vanuit uit noorden een vervangend busje richting het zuiden gereden die we vanmorgen op konden halen. Gisteren op North Stradbroek hadden we al een aantal lagen van het oer oude en sterke ducttape op de voorruit geplakt, maar dat is natuurlijk geen permanente oplossing.

Echt klagen hoor je ons niet, want we konden een vervangend voertuig ophalen en de rit naar de Gold Coast was echt prachtig! Hup het bergplateau af en naar de surf stranden van Australië, waar Juliette 2.0 voor ons klaar stond. Hetzelfde model als editie 1.0, alleen een paar jaartjes jonger. 2.0 is van 2008, heeft nog steeds wel dezelfde kuurtjes als je van een oudere camper mag verwachten, want er is in geleefd! Maar dat hij rijd en droog blijft zijn toch wel twee voorwaarden. We vroegen of we een lektest mochten uitvoeren, dit bleek echter niet nodig want dat schenen ze bij het depot in het noorden al hebben gedaan.

Omdat wij bovenop een berg verblijven en de Gold Coast, zoals de naam al doet vermoeden, aan de kust is moesten we op de terug weg ook weer bergje op. Gelijk Juliette 2.0 maar even op de proef gesteld! Een helling van 18% omhoog bleek geen probleem, in de 2de versnelling. Waarschijnlijk neemt Tom Dumoulin hem nog steeds op het buitenblad, maar ja wij hebben maar 6 versnellingen, waarvan er eentje de achteruit is, beetje minder keuze dan de gemiddelde racefiets.

Eerder heb ik het volgens mij wel gehad over de Australiër en z’n drankje. In de middag zie je geen Australiër zonder drankje. Wat je hier ook niet ziet is een Australiër zonder fikkie, wanneer het is toegestaan! Voor gisteren en vandaag hadden wij nou net één van de weinige campings uitgekozen waar je een vuurtje mag maken. Hoogstwaarschijnlijk omdat de locaties om vuurtje te stoken zo beperkt zijn heeft de gemiddelde Australiër geen diploma in vuurtje maken. Het leek net alsof ze rooksignalen naar elkaar aan het sturen waren, al was het lezen van deze signalen onmogelijk want de hele camping stond blauw! En dat betekende dus ook in onze ‘nieuwe’ en schone Juliette, dus snel de ramen en deuren dicht totdat de meeste vuurtjes gedoofd waren.

 

Favoriete adresje voor … degene die graag fikkie stoken naast de tent
Tambourine Mountain Caravan & Camping
Cedar Creek Falls Rd.
Tamborine, Queensland
Australië

Deze camping ligt in het midden van de Tambourine Mountains. Het is geen hele bijzondere camping, maar mocht je graag een fikkie stoken dan is dit de plek om te kamperen!

Favoriete adresje om … te wandelen
Cedar Creek Falls
Tamborine, Queensland
Australië

Een prachtige wandeling door het bos richting de waterval. Er zijn diverse mogelijkheden qua lengte voor deze wandeling.

1 Comment

  • mam

    Wel netjes dat jullie een andere camper kregen. Lekkage is heel vervelend. Wat een mooie stranden en schitterende natuur. Wat hebben jullie veel gezien. Geniet er nog even van. Liefs mam

    26 januari 2017 at 22:05
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.