Loading

Byron Bay, Australië. Wat een teleurstelling.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Byron Bay, Australië. Wat een teleurstelling.

Sinds we onze reis aan het plannen zijn hoorde we van iedereen dat we Byron Bay niet mochten overslaan! Zo’n mooi plekje, lekker relaxed en vrij gevochten. We zouden daar zo gaan genieten en nooit meer willen vertrekken. Nu moet ik eerlijk toegeven dat de afgelopen maand het woord immigreren en verhuizen naar Australië wel een paar keer is gevallen, maar na twee dagen Byron Bay zijn we blij dat we morgen weer vertrekken!

Voor iedereen die wel eens een bezoek heeft gebracht aan Oerol, Burning of van de generatie Woodstock is ziet vast veel herkenning in Byron Bay. Het is één grote chaos van vrijgevochten mensen, ook wel hippies genoemd, die eigenlijk alles doen en laten wat ze willen en kunnen bedenken. De gemiddelde backpacker past hier prima tussen, want allebei hebben ze de afgelopen twee weken niet gedoucht. Nu moet ik eerlijke zeggen dat ik me ontzettend heb vermaakt op Burning Man, ik graag de originele Woodstock had bezocht en goede verhalen hoor van Oeral, maar Byron Bay heeft het gewoon net niet.

Waar Byron wel de beste plek voor is, is mensen kijken! Ze komen in alle soorten en maten, van de vrijgevochten veganistische types, die biologische producten verkopen bij lokale molens langs een willekeurig kanaal in Noord Holland met net een paar centimeter te veel oksel haar. Of de Bob Marley look a likes en dan hebben we ook nog de vrijgevochten dames zonder BH’s van het type hoe minder hoe beter.

Onze grootste ergernis, en misschien ook wel de beste bezienswaardigheid is het type dat thuis gewoon een man met drie kinderen heeft en eenmaal in Byron aangekomen zich helemaal laat gaan! Superfoods voor drie weken moeten het ongezonde eten van het afgelopen jaar goedmaken, diverse nep piercings worden op diverse plekken geplaatst, het haar word in een heleboel kleine vlechtjes gevlochten want kan je er na drie weken niet zomaar uithalen, het scheermes gaat ook met vakantie en dat is duidelijk te zien tijdens het beoefenen van Yoga op het strand zonder BH of ander ondergoed die je als mensen eigenlijk niet kan missen! En deze drie weken word het mantelpakje vervangen door Tye Dye of de gehaakte niemendalletjes. Zoals ik al zei, het is het gewoon net niet!

Ergernis nummer twee hier in Byron Bay is toch wel een excursie shop om de tien meter, die zelfs tijdens een zuidwester storm nog een zeiltrip naar de Withsundays weet te verkopen, aan de niet goed geïnformeerde toerist. In Cairns hebben we ook een aantal van deze zaken bezocht, niet om ons een tour aan te laten smeren maar om een idee te krijgen van de mogelijkheden hier in Australië.

Gisteravond hebben we heerlijk mensen gekeken in de Byron Bay Brewery, onder het genot van een heerlijk biertje. Het was ‘open mic night’, iedereen die muziekaal is of het dacht te zijn kreeg de kans om op te treden. Niet alles was naar onze smaak, maar we hebben wel een hele leuke avond gehad en een aantal hele bijzondere types ontmoet.

In tegenstelling tot het centrum van Byron is onze camping een oase van rust, zodra je de spoorlijn over gaat is alle drukte verdwenen en komt iedereen tot rust. De camping heeft een beleid van maximaal twee personen per plekje, dat betekende geen families met kinderen of groepen backpackers die het voor elkaar weten te krijgen om twaalf tentjes op één plekje weten te proppen. Of zoals we ook wel hebben gezien, met z’n vieren in een mini tentje! Maar onze camping heeft niets van dit alles, we konden heerlijk uitslapen tot tien uur voordat we de vuurtoren gingen bezoeken en wat door het stadje gingen slenteren. Na afloop van dit alles ging het mensen kijken weer verder. Sommige kampeerders probeerde het twee personen beleid te omzeilen door de extra mensen tijdens het inchecken in de auto of camper te verstoppen. Geregeld maakt het personeel hier een rondje, en de ene naar andere werd gesnapt. Kom je met meer dan twee personen op deze camping dan mag je hier gerust staan, alleen is het dan wel noodzakelijk om een extra plekje te huren. Door de lokatie van de camping heeft de brandweer voor de brandveiligheid een maximaal van twee personen per plekje ingesteld. Kom je met z’n vieren, dan huur je een extra plekje! Voordeel, je hebt meer ruimte en hoef je je ook geen zorgen te maken dat je zo de camping word afgestuurd of een er onverwachts een hoog bedrag van je credit card word afgeschreven voor de ‘extra plekjes’.

 

Favoriete adresje om … te kamperen!
Glen Villa Resort
80-86 Butler Street
Byron Bay, NSW
Australië

Wat een camping! Heerlijk ruim sanitair, een prachtige campingkeuken en heel veel rust! Wel wat aan de dure kant, maar zeker de moeite waard.

Favoriete adresje om … een biertje te drinken!
Byron Bay Brewery
1 Skinners Shoot Road
Byron Bay, NSW
Australië

Heerlijke plek voor een biertje en wat te eten. Bijna elke avond hebben ze hier live muziek of een ander soort evenement. Buiten is een prachtige tuin ingericht met een klein podium. Binnen is er ook voldoende ruimte, maar veel minder gezelligheid. Liever naar de film? De bioscoop zit om de hoek.

Favoriete adresje om … het meest Oostelijke puntje van Australië te bezoeken!
Cape Byron Lighthouse
Byron Bay, NSW
Australië

De vuurtoren van Byron is zeker een bezoek waard. Je hebt prachtig uitzicht over de oceaan en vanaf de vuurtoren kan je via een kleine wandeling het meest Oostelijke puntje van Australië bezoeken. Blijf je liever boven, geen probleem ook vanaf hier heb je een prachtig uitzicht!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.