Loading

Blue Mountains, Australië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Blue Mountains, Australië

Terwijl we kilometers aan weg achter ons laten krijgen we geregeld de vraag wat nu eigenlijk ons hoogtepunt van de reis is. Dat is altijd zo’n lastige vraag, net als de vraag ‘wat is je favoriete plek op aarde’. Naast thuis, omdat ik het daar gewoon heel erg fijn heb, zijn er zoveel mooie plekken die ik inmiddels heb mogen bezoeken dat bovenstaande vraag toch meer gespecificeerd moet worden! Hetzelfde geldt voor de hoogtepunten van deze Australische roodtrip, zoveel moois hebben we al mogen zien en zoveel leuke dingen al mogen doen. Maar na vandaag is het toch wel makkelijker om een voorlopige top drie samen te stellen, als is het nog steeds heel erg moeilijk!

1. Duiken met Manta roggen in North Stradbroke
2. Duiken op het Great Barrier Reef
3. Blue Mountains

Niet al te vroeg vertrokken we vanochtend uit Hunter Valley, via het goedkoopste benzine station uit de regio vertrokken we richting de Blue Mountains. Over de benzine gesproken, in Queensland kwamen we geregeld onder de $ 1.20 AUD uit voor een litertje ongelood 95. Hier moeten we blij zijn wanneer we benzine in de $ 1.30 AUD categorie kunnen vinden. Gelukkig was hier een pomp met $ 1.22 AUD per liter en warempel hadden wij van de week toch boodschappen gedaan bij de Coles en kregen we per liter 4 cent korting! Met 1.18 per liter begon het zowat weer op Queensland te lijken!

Met een volle tank vertrokken we richting de bergen. Van de buren in Byron hoorde we dat de Putty Road tussen Hunter Valley en de Blue Mountains een echte aanrader is. Via Sydney gaat dan wel sneller, maar qua afstand is het langer. Wij kozen natuurlijk voor de toeristische route, Symen had er direct zin in want Juliette 2.0 ging een aantal haarspeld bochten voor haar kiezen krijgen! Al begonnen we wel een beetje met een knoop in onze maag aan deze rit, aan de noordelijke kant van de Putty road is een monument opgericht voor alle vrachtwagenchauffeurs overleden op de Putty Road. Gelukkig verdween elke nervositeit bij het zien van de prachtige uitzichten vanaf deze weg. Halverwege de weg even gestopt voor een kopje koffie en thee, bleek dat deze weg een Mekka is voor motorrijders. Dat geloof ik maar al te graag met prachtige bochten combinaties waarbij Eau Rouge op Spa Francorchamps in het niets valt. Voor alle niet Formule 1 fans, even Googlen zou ik zeggen.

Hoe kan ik de Blue Mountains het beste omschrijven?! Beeld je de Grand Canyon in Amerika in, maar dan geen woestijn in de Canyon, maar Eucalyptus bomen, welke door de zon een blauwe gloed afgeven. Helaas hebben wij dit spektakel niet mogen meemaken want voor ons was het vanmiddag de Grey Mountains en vanavond zelfs de White oftewel Foggy Mountains.

Voordat alle prachtige uitzichten achter de mist verdwenen hadden wij gelukkig genoeg tijd om alles te bewonderen. Op een zonnige dag schijnt het hier nog mooier te zijn, maar mij hoor je niet klagen. Wat een geweldige plek, zo ontzettend mooi! De uitzichten zijn spectaculair. Grote canyons waardoor riviertjes lopen. Symen denkt dat een gedeelte van het rotsplateau naar beneden is gekomen waardoor de prachtige kliffen zijn ontstaan. Net zoiets als wat over een paar honderd jaar in Groningen staat te gebeuren. Je maakt de grond eronder hol door gasboringen en dan komt de grond erboven vanzelf naar beneden. Wie had ooit verwacht dat het topje van de Martinitoren onder zeeniveau zou kunnen komen te staan.

 

Favoriete adresje om … te kamperen!
Blackheath Glen Tourist Park
67-69 Prince Edward Street
Blackheath, NSW
Australië

Een centraal gelegen camping midden in de Blue Mountains. Geen poespas, schoon sanitair en een degelijke kampeerkeuken. Precies wat je nodig hebt wanneer je de hele dag op pad bent.

1 Comment

  • mam

    Wouw. Wat een mooie foto,s hebben jullie gemaakt. Wat een mooie en varierende natuur. Liefs mam

    2 februari 2017 at 18:39
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.