Loading

Dishing Up Australia. Nowra, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Dishing Up Australia. Nowra, Australië.

De liefhebbers van 24Kitchen herkennen de titel direct. ‘Dishing Up Australia’ is een kookprogramma waarin de Nieuw Zeelandse chef Al Brown in Australië opzoek gaat naar de culinaire pareltjes. Hij bezoek de moeder van de Australische keuken Maggie Beer in Zuid Australië, eet in een sterren restaurant op Kangaroo Island en genoot van de oesters in NSW. Tijdens het zien van deze afleveringen, de show is echt een aanrader, schreven wij als snel ‘Wharf Rd.’ in Nowra op ons lijstje. In Australië schijnen ze namelijk de beste oesters te hebben en zo besloten we thuis al, deze oesters in Nowra voor het eerst te proberen.

Dit plan ging niet helemaal door, in Noosa maakte we al kennis met de Tasmaanse oester op ons zeevruchten plateau. Op dat moment werden we al erg verrast door de smaak van de oesters en des temeer zo besloten we het vandaag nogmaals te proberen tijdens ons reis richting Jervis Bay.

Voor diegene die denkt dat er alleen zoute oesters bestaan, dit valt best wel mee! Ik behoorde namelijk tot voor kort tot deze groep, maar begin de oester steeds meer te waarderen. Het is verrassend hoe één beestje zo verschillend kan smaken. Net zoiets als lekkere biefstuk en taaie biefstuk of om weer even de stap naar wijn te maken, lekkere wijn en vieze wijn. Zo heb je dat ook in oesters. De ‘pacific’ oester is meer aan de vlezige en zoute kant terwijl de ‘Sydney rock’ oester kleiner is en meer romig en zacht smaakt.

En zo schoven wij vanmiddag aan bij ‘Wharf Rd.’ om de oesters te proeven, ze hebben ons alles behalve teleurgesteld. Drie verschillende oesters met drie totaal andere smaken. Onze favoriet was toch wel de Clare. Een oester vol van smaak, maar met een zachter en romig karakter. Het is overigs verdomt lastig om iets te verkopen waar je weinig verstand van heb! In ben er inmiddels achter dat ik oesters best lekker kan vinden, maar om nu een vertegenwoordiger van de oester te worden is lastig. Want verder dan, ’ik vind ze eigenlijk best lekker … maar overigens niet allemaal’ kom ik niet!

Voordat we thuis vertrokken hadden we ook veel gelezen over de Grand Pacific Drive, één van de mooiste routes van Australië. Deze weg eindigt in Nowra dus dat was perfect! Het hoogtepunt van deze route is de Sea Cliff Bridge. Op de foto’s en vanaf een afstandje is ie erg mooi aangelegd, maar er eenmaal op is het niet erg bijzonder en ben je er in minder dan dertig seconden overheen.  Hoogstwaarschijnlijk op een lekkere stormachtige dag, als de golven links en rechts om je oren vliegen onder en over de brug heen is het misschien spectaculair. En op prachtige zonnige misschien ook wel, maar tijdens ons bezoek viel het tegen! Voor de gehele weg geld eigenlijk dat het niet meer is dan een kustweg, als is dat eigenlijk nog teveel gezegd! Buiten het stukje bij de Sea Cliff Bridge ging de weg eigenlijk alleen door het binnenland langs veel industrie. Dit kan natuurlijk ook komen door het feit dat we nogal verwend zijn met prachtige kustroutes zoals de Captain Cook Highway en de kustweg ten zuiden van Noosa. Nu maar hopen dat de Great Ocean Road straks niet tegen valt. Gelukkig zijn de meeste Australiërs die we tegenkomen razend enthousiast over deze route en schijnt het de mooiste weg van Australië te zijn. Wij zijn benieuwd, we laten ons verrassen!

 

Favoriete adresje om … te eten!
Wharf Rd.
10 Wharf Road
Nowra, NSW
Australië

Verscholen achter grote bomen en een grote stalen brug zit Wharf Rd. Een modern ingericht restaurant met een modern Australische kaart direct gelegen aan de rivier en zoveel vanaf het terras als vanuit het restaurant heb je uitzicht over het water. Zowel de kaart als het eten heeft ons niet teleur gesteld. Het was echt heerlijk, zeker een aanrader!

1 Comment

  • mam

    Het eten ziet er lekker uit. Maar die oesters daar heb ik nog steeds geen trek in. Liefs mam

    2 februari 2017 at 19:35
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.