Loading

Waar is het feestje? Jervis Bay, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Waar is het feestje? Jervis Bay, Australië

Australia Day! Dé feestdag van Australië! Grote feesten, gezellige terrasjes, uitgedoste mensen, BBQ’s en bier … dat was de voorstelling die we kregen over Australia Day. Wanneer je als toerist Koningsdag bezoekt en je niet in oranje aankomt, ja dan val je wel buiten de boot! Zodoende sloegen we eerder deze week een aantal blauwe items in zodat we vandaag niet ontzettend zouden opvallen tussen alle Australiërs.

We kwamen van een koude kermis thuis! Wat blijkt, als je niet in een toeristische stad als Sydney of Melbourne bent gaat de normale Australiër op Australia Day lekker met z’n koelbox vol bier, een barbecue, radio en partytent naar het dichtstbijzijnde strand totdat hij niet meer op z’n voeten kan staan. De gezellige dorpsfeesten waar wij op gehoopt hadden zijn maar er maar sporadisch en beginnen meestal om negen uur met een dorpsontbijt en rond twee uur is de afsluitingsceremonie. Laten wij nou net denken, ah feestdag, eerst lekker uitslapen en dan feesten. Toen wij om half elf, het was wonderbaarlijk rustig op de camping vanmorgen, ons bed uit kwamen bleken de festiviteiten al over, vreemde mensen die Australiërs.

Toen wij uiteindelijk om twee uur klaar waren om op pad te gaan reden we bij Jervis Bay zo het Aboriginal reservaat binnen … met onze Australia Day outfit aan. Dat was even zo’n oeps momentje, waarbij je later denkt misschien hadden we dat beter niet kunnen doen. Net zoals met je Feyenoord shirt lekker winkelen in Amsterdam. Gelukkig rijden we in een camper en hebben we altijd onze gehele garderobe bij ons, dus een andere outfit was snel geregeld.

Het feest hebben we nooit gevonden, wel prachtige uitzichten vanaf het national park, welke veel weg hadden van de Britse kust en we hebben zelfs dolfijnen gespot! Dat was dan wel weer een feestje waard, zodoende dat we op de camping een lekkere fles wijn hebben opengetrokken en genoten van alle restjes uit de koelkast. Zo hebben we toch nog Australia Day gevierd zoals de Australiërs dat doen! Nou ja .. wel met een Hollands tintje. Hollandse koffie en heerlijke stroopwafels. We blijven natuurlijk wel Nederlanders.

 

 
Favoriete adresje om … te kamperen!
Swan Lake Tourist Village
4 Goonawarra Drive
Cudmirrah, NSW
Australië

Van de charme moet deze camping het niet hebben! De geweldige camping manager, die ons zijn laatste plekje gaf, en de lokatie naast meer en zee doet het hem! De camping word merendeel bewoond door vaste bewoners en hun ‘woningen’ doen in een aantal gevallen nogal ‘tokkie’ aan. Daarentegen zijn de bewoners uiterst vriendelijk en na tien uur gaat het grootste gros van de camping slapen! De camping heeft een prachtig washok, mogelijkheid tot het doen van de was, een zwembad en voldoende activiteiten voor de kinderen. Al is de film in de avond ook ontzettend leuk voor volwassenen!

Favoriete adresje om … natuur te bezoeken
Booderee National Park
Village Road
Jervis Bay Territory, ACT
Australië

Prachtige Aboriginal National Park in de Jervis Bay. De natuur is hier prachtig en je kan diverse wandelingen maken van verschillende lengtes. De entree voor het park is $ 11,- voor de gehele dag. Je kan hier ook kamperen, van te voren online reserveren is verplicht! Leuk weetje, de reden waarom Jervis Bay een eigen staat/territory is, is omdat dit bij Canberra hoort, en de hoofdstad volgens een bepaalde weg toegang tot de zee moet hebben, dus nu is Jervis Bay de haven van Canberra geworden.

1 Comment

  • mam

    Wat een verschillende soorten kusten heb je daar. Wel erg mooi. Liefs mam

    3 februari 2017 at 19:48
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.