Loading

De ‘Oyster Trail’. Bateman’s Bay, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

De ‘Oyster Trail’. Bateman’s Bay, Australië.

Na wat dagen van flink doorrijden besloten we vandaag het geluk niet zover te zoeken, zo’n honderd kilometer voorbij Swan Lake ligt Bateman’s Bay. Terwijl Symen lekker achter het stuur zat, of is het nou voor het stuur, ging ik een opzoek naar de perfecte lokatie voor lunch! Zullen we oesters of oesters eten vandaag? In Nowra begint de New South Wales oester route en deze loopt helemaal door tot Eden, het stadje dat voor morgen op de agenda staat.

Onze lunch bestond uiteindelijk uit Clyde River Sydney Rock Oysters. Deze gleden zo naar binnen en smaakten naar meer, zodoende konden we het niet laten om ook nog even langs de ‘Oyster Shed’ te rijden voor nog een dozijn. We sloten de lunch af met een broodje, want oesters zijn heerlijk maar echt vullen doen ze niet. En lokaal zijn ze bij de oesterboer goedkoper dan in een restaurant, om je buik te vullen met oesters ben je wel een vermogen kwijt. Een dozijn kost hier tussen de $15 en $30 per dozijn. We kopen ze wel geopend, want we werden al gewaarschuwd dat de oestermessen samen met een kortingsbon voor pleisters komen! En zo genoten we vandaag van heerlijke oesters met vers gemalen peper en een beetje citroensap. Kan niet geloven dat we zo verzot zijn op de Australische oesters, want de Hollandse oesters die ik tot nu toe heb gegeten waren nou niet voor herhaling vatbaar. Vraag me ook af of ik ooit nog ergens anders oesters wil eten dan hier.

Voor de camping van vandaag dachten we we doen eens gek en kiezen een BIG4 camping, voor zover wij hebben gehoord bestaan BIG4 campings vooral uit grote zwemparadijzen en speeltoestellen, maar deze BIG4 bleek uiteindelijk niks van dit alles te hebben. Het was meer een gezellig gemeente camping aan het water met een klein zwembadje, precies zoals wij ze willen! Maar elk voordeel heeft ook z’n nadeel, hij had namelijk wel een BIG4 prijs. Je zou zeggen, waarom dan niet een andere camping. Helaas is dit een lang weekend in verband met Australia Day donderdag, en alleen deze camping nam gasten aan voor één nacht tijdens dit lange weekend. En zo genoten we van een kleine gemeente camping voor resort camping prijzen, het verschil moet er wezen!

 

Favoriete adresje om … oesters te eten!
The Oyster Shed
Cray Street
Batemans Bay, NSW
Australië

Niet alleen een goede plek om oesters te komen, de oesters komen hier vers van de kwekerij een paar honderd meter verderop. Je kunt de oesters mee naar huis nemen, maar ook zo opeten op het terras. Citroen zit bij de geopende oesters en peper staat op de tafels.

1 Comment

  • mam

    De garnalen zien er voor mij lekkerde uit dan de oesters. Wat weer een mooie foto,s en scitterende luchten. Liefs mam

    3 februari 2017 at 19:53
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.