Loading

Eden, zonder cruiseschip. Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Eden, zonder cruiseschip. Australië.

We blijven kilometers verslinden hier in New South Wales, al liggen de bestemmingen die we uitkiezen niet al te ver bij elkaar vandaan. Het einddoel voor was Eden, een kleine tweehonderd kilometer rijden. Een mooie afstand om niet te laat aan te komen en onderweg ook nog de mogelijkheid te hebben om te stoppen!

Boodschappen doen is meestal één van die stops, zo ook vandaag. Niet bij de Coles of de Woolworth maar op de zaterdag markt van Moruya. We hadden grootse verhalen over deze markt gehoord, al viel hij achteraf toch wel wat tegen. Ondertussen zijn we ook wel verwend met markten die we inmiddels hebben bezocht, waarvan Eumundi toch wel onze favoriet was! Verrassend, of misschien wel niet, al de volgende stoppen hadden ook met boodschappen en eten te maken.

Zo werden we onderweg verrast door een bordje ‘Bega Visitor Center & Cheese Factory’. Gisteren hadden we alle lekkere kaas uit de koelkast opgemaakt, dus daar moest nieuwe voor komen. We kwamen het bezoekerscentrum in met lege handen en kwamen naar buiten met een halve kilo kaas, vintage cheddar met heerlijke zoutkristallen en snijden van de kaas is niet te doen want hij brokkelt zo uit elkaar, en een hele tas vol met informatie over de omgeving, Melbourne en Sydney. In Queensland hadden we erg veel moeite om informatie te vinden over de volgende staat, NWS, we hadden nu eigenlijk wel hetzelfde verwacht aangezien we morgen de grens overgaan naar Victoria, maar niets was minder waar. Hier in Bega heeft het VVV stapels met folders over de andere staten en ook over gebieden net even wat verder dan een uurtje met dat auto! Gelukkig had Edna een tas voor ons, anders hadden we het niet allemaal mee kunnen nemen.

Naast dat alles kregen we ook de opdracht mee om naar Gary en Jo te rijden in Tahtra, want daar zouden ze de beste oesters van de regio hebben. Of wij het hier mee eens waren wisten we toentertijd nog niet, wat we wel wisten is dat de oesters bij veel juryleden inmiddels in de smaak was gevallen. De oesters van Gary en Jo zijn namelijk prijswinnende oesters, al meerdere jaren op rij! Deze winkel was wat lastig te vinden want die zit in een schuurtje achter woonhuis, maar het was de zoektocht meer dan waard! Maar ja een dozijn oesters was niet genoeg voor het avondeten dat we hadden gepland dus vanuit Tahtra vertrokken we richting Merimbula, onderweg hadden we vernomen dat ze daar ook heerlijke oesters hebben, om nog een dozijn te kopen. Aangezien we er gisteren al achter waren gekomen dat je niet alleen op oesters kan leven besloten we lekker bij de Mexicaan aan te schuiven voor de lunch. Want een keertje niet hoeven koken is ook best lekker!

Eenmaal aangekomen in Eden kwamen we bij het VVV erachter dat Eden vaak wordt bezocht door cruiseschepen, gelukkig voor ons was er geen schip te bekennen, wij vonden het dorpje net wat te klein voor om er tweeduizend man los te laten. Nu hadden we het hele dorpje voor ons zelf, misschien is het wel een stad, maar dat is er niet vanaf te zien! De Fransen zouden het met ons eens zijn want geen kathedraal te bekennen hier, en geen kathedraal is geen stad!

Eenmaal op de camping aangekomen dacht ik even dat we naast een vliegveld stonden, zoveel lawaai. Wat bleek, dit was de branding van de oceaan. We stonden namelijk met Juliette in de richting van een meer, maar bij de ingang van de camping is de zee. Het werkte wel ontzettend rustgevend, want wat hebben we heerlijk geslapen!

 

 
Favoriete adresje voor … kaas en informatie!
Bega Cheese & Visitor Information Center
23-45 Ridge Street
North Bega, NSW
Australië

Informatie over de regio en kaas! Wat wilt een mens nog meer.

Favoriete adresje om … oesters te kopen!
Tathra Oysters
Tathra, NSW
Australië

Deze oesters hebben inmiddels al vele prijzen gewonnen. Wij snappen wel waarom!

Favoriete adresje om … oesters te kopen!
Wheelers Seafood
162 Arthur Kaine Drive
Pambula, NSW
Australië

Bij Wheelers kan je niet alleen aanschuiven voor een lunch of diner, je kunt hier ook oesters, vis en schelpdieren kopen om zelf te bereiden of thuis op te eten!

Favoriete adresje om … te kamperen!
South Coast Holiday Parks
Eden, NSW
Australië

Val jij graag in slaap met het geluid van de zee op de achtergrond? Vanaf deze camping heb je zicht op een meer en achter je slaat de zee op het strand. Het strand is om de hoek van de camping, waar je mooie wandelingen kan maken!

1 Comment

  • mam

    Wat weereen mooi verhaal. Wat kost een dozijn oesters? Je koopt ze bij een boertje en dan eet je ze zo op? Hoeven ze niet bewerkt te worden.? Wat weer een mooie foto,s. Geniet van jullie verhalen. Liefs mam

    3 februari 2017 at 20:01
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.