Loading

Het end in de bek. Lakes Entrance, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Het end in de bek. Lakes Entrance, Australië.

Ken je dat gevoel, wanneer je terug komt van vakantie en eigenlijk wel weer een paar weken weg kan. Wanneer er een hele stapel post op je ligt te wachten welke om reactie vraagt. Of die enorme stapel was die eigenlijk al een paar dagen, of weken, geleden om een wasmachine vroeg. Dat moment dat de rust van de vakantie zo verdwijnt en er niets meer over is van dat vakantiegevoel?

Dat gevoel, daar hebben ze last van hier in Lakes Entrance. Na de lente waren ze er hier klaar voor het toeristenseizoen, de uithangborden waren geschilderd, het gras op de kampeerplaatsen was gemaaid en het goede humeur was aanwezig. Zo net na het Australia Day weekend kan er met moeite een glimlach vanaf, is er geen gras meer te bekennen op de campings en heeft de zilte lucht de uithangborden volledig geruïneerd. In Lakes Entrance zijn ze volledig uitgeput en is het tijd voor vakantie! Bij het VVV kon er een aanbeveling niet meer van af en bij het postkantoor kon ik niet meer dan één postzegel kopen want de dame achter de balie had geen geduld om op mijn volledige bestelling te wachten. Ze zijn hier uitgeput, bekaf en het enige wat ze hier willen is vakantie. Maar ja, die stapel rekeningen, dat uithangbord dat nog geschilderd moet worden en dan heb je ook nog die mensen die buiten het toeristenseizoen op vakantie gaan. Het komt ze hier de nek uit …

En zodoende vertrekken we morgen weer verder richting Melbourne. Ze zijn hier in Lakes Entrance uitgeblust en voordat ze nieuwe energie hebben duurt het nog wel even. Al vragen we ons af hoeveel charme dit stadje heeft wanneer iedereen nog vol goede moed is, het gras nog groen en de uithangborden nog vol in de verf! Voordat we Juliette op de camping stalde hadden we er al vier bezocht, op één konden we Juliette op de weg parkeren en via een verlengsnoer de stroom erin steken. De andere was niet groter dan tweehonderd vierkante meter, gevuld met cabines (vaste stacaravans) waar net nog wat ruimte was voor een aantal campers of caravans. Ook onze camping was eigenlijk niet veel beter, grote containers die als cabine dienen sieren de camping en de ruimte tussen de hutjes kan gebruik worden door campers en caravans. Charme is hier ver te zoeken.

Nu moet ik wel zeggen dat je dit soort dagen soms nodig hebt, dit soort plaatsen waar de verzadigdheid er eigenlijk vanaf druipt, waar het genoeg is. Door dit soort plekken kunnen die mooie kustplaatjes met dat ene ‘fish & chips’ tentje volledig tot hun recht komen en die camping met die privé badkamer aan de rivier is dan opeens een vijf sterren camping! Want zo is het, wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!

 

 
Favoriete adresje om … te stoppen of voor om te rijden!
Mallacoota, Victoria
Australië

Wie denkt dat ze alleen in het Caribisch gebied blauw water hebben heeft het mis! Het is ongelofelijk hoe helder het water hier is. Prachtig blauw, al valt de temperatuur wel een beetje tegen. Mallacoota is de perfecte stop voor de lunch of een prachtige wandeling langs de mooie stranden.

Favoriete adresje om … verse vis te kopen!
Ferry’s Seafood
Middle Boat Harbour, The Esplanade
Lakes Entrance, Victoria
Australië

Voor al je verse vis en schelpdieren! Ferry heeft overigens geen last van de dip na alle vakantie drukte. Mocht je tips nodig hebben om te doen in de regio, vraag bij het kopen van je verse vis Ferry gelijk even op advies!

1 Comment

  • mam

    Wat een mooie blauwe zee. En wat weer schitterende foto,s. Je kan niet altijd mazzel hebben met een camping. Dat kom je overal ter wereld tegen. Mooie en minder mooie campings. Liefs mam

    3 februari 2017 at 20:09
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.