Loading

De rust van oude mensjes. Warragul, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

De rust van oude mensjes. Warragul, Australië.

Met de ingang van het nieuwe schooljaar is er een einde gekomen aan de Australische zomer vakantie. Dit betekend dat de ‘grey nomads’ weer naar buiten komen. Dit zijn meestal gepensioneerde of mensen van middelbare leeftijd die een langere periode op reis gaan buiten de schoolvakanties om. De afgelopen dagen zien we de prijzen van campings dalen, reserveren is niet meer nodig en onze buren zijn veranderd van jonge gezin in grijze echtparen. En dat brengt toch een rust met zich mee!

Na de tegenvaller van eergisteren wisten we eigenlijk niet waar we gisteren naartoe zouden rijden. Prince Phillip Island of toch Wilson Prom en anders misschien naar de Yarra? Het was een lastige keuze, want op één of andere manier sprak het ons allemaal net niet aan. Totaal bestemmingsloos stapte we ergens een VVV binnen met de vraag, welke kant zou u ons opsturen? Weer kregen we van alle drie de bestemmingen een folder in onze hand, ienemienemutte liet ons kiezen voor de Yarra … waar we uiteindelijk nooit zijn aangekomen!

En dat is nou juist zo lekker aan dit soort vakanties. We hebben toch wel redelijk de tijd en aangezien we niet meer aan reserveringen vast zitten kunnen we overal heen, maar ook overal stoppen. Tijdens het rijden stond Warragul elke keer op de borden en volgens Google zou dit een rustig stadje zijn met alle voorzieningen die een mens nodig heeft. Gelukkig heeft Warragul ook een camping. Na gisteren waren we opzoek naar iets meer ruimte en een plek waar we twee nachten heerlijk konden staan zonder dat we ons opgejaagd voelde! Blijkt Warragul toch zo’n camping te hebben, inclusief hoogbejaarde permanente bewoners!

Op de camping was geen kind de bekennen. Heerlijk hoe mensen ouderwetse met een krant of boek voor de tent zaten, wijntje of biertje op tafel en gewoon heerlijk genieten. De plekken waren wat aan de krappe kant voor de grote Australische ‘offroad’ caravans en de nog grotere auto’s die daarvoor hangen, maar voor onze Juliette en de kleine stoelen die we meebrengen was het perfect! Overal bomen en planten, na Lakes Entrance voelde het helemaal als een oase.

Kijk, gepensioneerden hebben altijd zin en tijd voor een praatje dus op dit soort campings ontkom je daar niet uit. Zo erg is dat ook weer niet, want inmiddels hebben we weer een hele lijst met tips voor de laatste paar weken van onze reis.

Onze tweede dag hier zit er zowat alweer op, de zon is al onder en de rekening is betaald zodat we morgen verder kunnen richting het begin van de Great Ocean Road. Voor degene die toch wat willen ondernemen, de omgeving hier heeft een aantal bezienswaardigheden. Eén daarvan is de mooie natuur, er zijn een aantal leuke stadjes en dorpjes in de buurt en wijnhuis Wilddog heeft niet ver van de camping zijn wijngaarden, wijnkelder en restaurant zitten. Daar een aantal lekkere wijnen ingeslagen en in het dorpje nog wat anders lekkers voor ons borrel uurtje aan het einde van de middag.

Onze buurman had vandaag overigens een drukke dag gehad, hij had vanmiddag zijn spiksplinternieuwe caravan bij de dealer opgehaald. In plaats van hem thuis in te richten en alles uit te proberen waren zijn iets avontuurlijker ingesteld. Direct waren ze in de auto gestapt, die overigens ook nieuw was want de buurman stapte achterin in om op de bestuurdersstoel plaats te nemen, en waren ze vier uur gaan rijden om hier op de camping alles uit te proberen. Dit bracht voor ons heel veel vermaak met zich mee van onze kant en voor de buurman veel ergernis. Waarom gaat de verlichting nu niet aan? Waar zit de hoofdschakelaar? Waarom blijft de vaste water aansluiting al het water weg lozen? Waarom doen de zonnepanelen op het dak het zo slecht? Misschien omdat u uw caravan half in de boom heeft geparkeerd?! Waarom komt de caravan niet los van de trekhaak? En hoe werkt de handrem? Want toen ie toch los kwam van de trekhaak ging ie aan de haal … Waarom krijg ik hem niet waterpas? Hoe vul ik mijn chemisch toilet met chemicaliën? En hoe krijg ik überhaupt de toiletcassette uit de caravan en welk sleuteltje is daarvoor? En in vredesnaam waarom heeft mijn vrouw voor paarse velgen gekozen? Dit ging zo nog wel even een paar uurtjes door. Het was precies genoeg vermaak om ons vanmiddag bezit te houden terwijl we genoten van een lekker glaasje rode wijn. Er is geen beter vermaak dan leed vermaak!

De twee dagen hier zijn voorbij gevlogen, wij zijn weer volledig opgeladen en zijn klaar voor de laatste kilometers met Juliette. Want wat vliegt de tijd! Trouwens, over vliegen gesproken. Die brachten voor ons wel een kleine ergernis met zich mee. De vliegen hier zoemen ontzettend en komen hier met hele families. Ze zitten in je haar, op je neus, in je oren, hangen aan je lippen en dan zitten ze ook nog overal waar je ze niet voelt. De vliegen zijn wel een nadeel van Australië, ze zijn overal en eigenlijk best irritant!

 

 
Favoriete adresje om … te kamperen!
Warragul Gardens Holiday Park
44 Burke Street
Warragul, Victoria
Australië

Een fijne kleine camping met alle voorzieningen die je maar nodig hebt! Op loopafstand van het centrum en dichtbij andere bezienswaardigheden. Maar vooral lekker voor een paar dagen niets hoeven en alles mogen!

Favoriete adresje om … wijn te kopen!
Wild Dog
Warragul, Victoria
Australië

Het restaurant is beperkt open maar het proeflokaal is zeven dagen per week open. Hier kan je de wijnen van het wijnhuis kopen, maar natuurlijk eerst proeven. Ook zijn er op het erf van Wild Dog een aantal mooie wandelroutes. Wild Dog is een ‘single vineyard’, dit betekend dat ze alleen druiven van hun eigen wijngaard gebruiken voor hun wijnen. Wanneer het een slecht jaar is voor de druiven in Warragul betekend dit gelijk een slecht jaar voor het wijnhuis, aangezien ze dan veel minder wijn kunnen produceren dan verwacht en niet kunnen terugvallen op de oogst uit een ander gebied.

1 Comment

  • mam

    Wel rustig een hoog grijs gehalte. Wij houden ervan. Zag het ook bij All you need. Australie dat ze zo,n last hadden van de vliegen. Liefs mam

    12 februari 2017 at 21:15
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.