Loading

The Surf Capital. Torquay, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

The Surf Capital. Torquay, Australië.

De afgelopen dagen hebben wij geprobeerd om zoveel aan mogelijk energie te besparen voor vandaag. Een aantal dagen geleden hebben we namelijk een passende activiteit geboekt bij ons verblijf hier in Torquay. Torquay, is volgens de kenners, dé surf hoofdstad van Australie en op het nabij gelegen strand van Bells Beach wordt elk jaar tijdens Pasen het Rip Curl Pro Surf en Music Festival gehouden.

Ook voor de amateurs en beginnelingen is er ruimte in Torquay, en zo gingen wij vandaag met The Surf Academy op pad voor een paar uurtjes surf lessen. Gisteravond hadden we al even door Torquay gewandeld en gekeken waar we vanmorgen moesten zijn! Wat bleek, de Surf Academy zit naast en de Blackman’s Brewery waar we wat motivatie vloeistof hebben ingedronken. En mochten we het niet nodig hebben gehad, het was wel erg lekker!

Tijdens de twee uur lessen kregen we een spoedcursus surfen! Het idee hierachter is dat je op de surfplank snelheid maakt, voortgestuwd door een golf en dan probeert op te staan, je evenwicht probeert te behouden en het strand haalt. Makkelijker gezegd dan gedaan! Wat hebben we een lol en plezier gehad! De les begon op het droge en daarna mochten we de zee in, waar de golven gelijk één meter hoog waren. Wat was dit gaaf en wat een blijdschap als je een keertje, eigenlijk meer per ongeluk dan met opzet, goed balanceert en op beide benen het strand haalt. Soms val je juist door die verbazing meteen van je surfplank, want je had toch niet verwacht dat dit überhaupt mogelijk was! Wat hebben we genoten. Compleet gesloopt kwamen we na twee uurtjes surfen weer aan bij onze camper. Op de camping zijn we als een blok in slaap gevallen, maar goed dat Symen de wekker had gezet anders hadden we de hele middag doorgeslapen.

Inmiddels zitten we al met aardig spierpijn voor de camper, lekker lui te wezen en nagenietend van deze ontzettend leuke ervaring! Er is overigens geen bewijs, buiten de rekening en de spierpijn om van onze surfles. Je moet ons maar op ons woord geloven!

 

Favoriete adresje om te leren surfen!
Torquay Surfing Academy
34A Bell Street
Torquay, Victoria

Goede surfschool waar je voor ongeveer $60AUD kennis kan maken met het surfen.

Favoriete adresje om een biertje te drinken!
Blackman’s Brewery
26 Bell Street
Torquay, Victoria

Serveert heerlijke eigen gebrouwen biertjes waaronder Reginald, een overheerlijke Amerikaanse IPA.

1 Comment

  • mam

    Wat schattig die uiltjes. Of zijn het geen uiltjes. Lijkt me erg moeilijk dat surfen. En knap als je blijft staan erop. Liefs mam

    12 februari 2017 at 21:27
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.