Loading

Sydney, Australië. We zijn er.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sydney, Australië. We zijn er.

We zijn er, Sydney! Het eind station van onze reis. Met een dubbel gevoel stapte we vanmiddag uit het vliegveld. Zo ontzettend enthousiast over dit deel van onze prachtige reis, maar ook realiserend dat het einde van onze geweldige reis nadert.

Met pijn in ons hart hebben we vanmorgen Juliette ingeleverd bij de buurman van de camping. Wij hadden begrepen dat we haar schoon in moesten leveren, nog net in de lak gezet reden we haar naar het inlever depot, waar ze totaal verbaasd naar Juliette keken. Ze hadden namelijk nog nooit zo’n schone camper gezien. Even een laatste rondje om en in de camper gemaakt, even zeker zijn dat we niets waren vergeten, en toen kwam het moment daar om de sleutels van ons tijdelijk huis in te leveren.

De reis van Melbourne naar Sydney stelde niet veel voor, net zoiets als van Amsterdam naar Londen. Voordat je eindelijk onderweg bent en je stoelriem los mag maken, moet deze al weer vast omdat de landing word ingezet. We hadden vanuit het vliegtuig prachtig uitzicht over de kust en een deel van de binnenstad, we kregen direct zin om op ontdekkingstocht te gaan. Vanaf Sydney snel de koffers van de band gehaald, in een taxi gestapt, ingecheckt in het hotel, snel even douche en toen op pad!

Wat een stad, al valt het qua grote eigenlijk wel mee. Tijdens onze wandeltocht kochten we een Opal, dit is ov-chipkaart van NSW, zo kunnen we de aankomende dagen gebruik maken van het openbaar vervoer. Toch vallen de afstanden in de stad erg mee. Voor we het wisten doemde de Harbor Bridge voor ons op en konden we na een tijdje ook het Sydney Opera House bewonderen. En daar sta je dan, midden op straat te staren naar twee iconen waar je al jaren van droomt om te bezoeken. Een vreemd gevoel overviel ons, een aardige poos hebben we enkel voor ons zitten kijken, genietend van het prachtige uitzicht en de warme zon op onze huid.

En dat was eigenlijk ook wel het thema van vandaag, of eigenlijk van de hele reis, genieten! We hebben hier een drankje gedaan en daar een hapje gegeten terwijl we slenterde door de straten van Sydney. Genietend van de stad en elkaar!

 

 

 

Favoriete adresje om … te logeren!
Song Hotel Sydney
5-11 Wentworth Ave
Sydney, NSW
Australië

Centraal gelegen hotel. De kamers zijn perfect om allen in de slapen. Wij kozen voor een tweepersoonskamer met een privé badkamer. De kamers zijn schoon, gratis wifi in de lobby en een klein ontbijt is gratis beschikbaar in de ochtend. Wil je graag gebakken eieren, dan kan je deze voor een kleine bijdrage bijbestellen. Wil je helemaal goedkoop verblijven? Dan zijn er ook kamers met gedeelde badkamer beschikbaar of kies voor een meerpersoonskamer in het hostel gedeelte van Song Hotel.

Favoriete adresje om … een biertje te drinken!
Tap Rooms
39-43 Argle St.
The Rocks, Sydney, NSW
Australië

Lekker plekje in The Rocks voor een biertje!

Favoriete adresje om … van het uitzicht te genieten en een drankje te doen!
Opera Bar
 Lower Concourse Level
Sydney, NSW
Australië

Met een drankje in je hand genieten van uitzicht op de stad, Harbour Bridge en het Sydney Opera House. Wat wilt een mens nog meer?

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.