Loading

Manly, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Manly, Australië.

Waar je ook bent ter wereld, het weer lijkt overal hét gespreksonderwerp van de dag te zijn! De hittegolf uit Melbourne is inmiddels in Sydney aangekomen en ook hier kunnen we nu genieten van extreme warmte. Je kan het nieuws niet aanzetten zonder gewaarschuwd te worden voor bosbranden, uitdrogingsgevaar en zonnesteken. Gelukkig is het water hier niet ver weg en kunnen we net als in Nederland wanneer het kwik stijgt verkoeling van water opzoeken!

Niet alleen in het water is het heerlijk verkoelend, ook op het water is het prima vertoeven. Met het langzame veer vertrokken we vandaag richting Manly, een heerlijk kustplaatsje waar je in ruim een half uur bent met de pont. Het uitzicht vanaf de boot over de stad is adembenemend, al is het bemachtigen van een plekje buiten wel een lastige opgave. De boot zit goed vol met iedereen die de koelte op wilt zoeken. Nu houden ze hier in Australië van airco, dus binnen is het zelfs aangenamer dan buiten maar dat wilt natuurlijk niemand toegeven!

De dag in Manly vloog voorbij, een dag waarin we eigenlijk weinig hebben gedaan. In de buurt zijn er prachtige wandeltochten, schitterende natuur en afgelegen strandje te vinden. Maar wanneer het kwik boven de 40 stijgt is er eigenlijk niet meer dat je wilt doen dan de schaduw opzoeken, een koud biertje bestellen en genieten van mensen kijken. We zijn een paar keer van locatie veranderd en ruilde het bier in voor ijskoffie en genoten van de wereld die aan ons voorbij ging.

Op het moment dat de avond valt en de zon onder gaat koelt het hier af naar zo’n 27 graden, een heerlijke temperatuur om de stad te verkennen! Vanavond hadden we afgesproken met Annemarie, een Nederlandse die hier in Sydney studeert. Ik heb haar via CouchSurfing leren kennen. Ook al gingen we niet op banken surfen deze reis leek het ons wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen en zo slenterende we met z’n drieën door de stad, genietend van het uitzicht, pratend over van alles en nog wat! Een perfect einde van deze hete zomerdag in februari.

Favoriete adresje om … te eten en biertjes te drinken!
4 Pines Brewing Company
29/43-45 East Esplanade
Manly, NSW
Australië

Ook al zijn we niet de grootste fan van Australische bier, bij 4 Pines weten ze precies hoe ze heerlijk bier moeten brouwen! En niet alleen van bier hebben ze verstand, ook serveren ze heerlijk eten. Beneden wat meer richting een restaurant menukaart, boven kan je genieten van pubfood!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.