Loading

Van Coogee naar Bondi, Australië.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Van Coogee naar Bondi, Australië.

Melbourne of Sydney? De eeuwige strijd die deze twee steden met elkaar voeren. Wanneer je op internet zoekt vind je genoeg blogs die zich in deze discussie mengen. Ieder heeft z’n eigen kijk op deze, totaal verschillende, steden. Je kan het vergelijken met Amsterdam en Rotterdam, welke is er leuker? Die keuze is voor sommige heel makkelijk te maken, en toch heeft elke stad zijn eigen charmes en is het uitsluiten van de één of de ander eigenlijk onmogelijk. Ook voor ons! We genieten ontzettend van Sydney, een echte wereldstad al kan je gemakkelijk veel per voet doen. Melbourne voelde daarentegen voor ons meer als een dorp en had veel meer zichtbare historie. Beiden steden hebben hun charmes en een keuze maken is echt onmogelijk!

Zelfs met onze vijf nachten in Sydney is het onmogelijk om alles te zien en te bewonderen. Deze stad is zo ontzettend groot en ook er rondom heen is er zoveel te bezichtigen. Gelukkig hebben we met de camper al een bezoek gebracht aan de Blue Mountains en Hunter Valley, we kregen van de dames bij het VVV allerlei folders mee van deze plekken want na twee dagen Sydney zouden we wel uitgekeken zijn en iets anders willen zien! In ons geval zijn we nog lang niet uitgekeken en kiezen we ervoor om het dichtbij de stad te houden!

Vandaag hebben we de wandelschoenen aangetrokken en zijn we met de bus richting Coogee vertrokken. Vanuit daar hebben we de iconische wandeling naar Bondi gemaakt. Wat een prachtige route, welke je helemaal op eigen tempo kan maken. Met regelmaat worden we ingehaald door hardlopers of vaders met baby in de draagzak, ook komen we stelletjes tegen die helemaal in hun eigen wereld verzonken zitten en langzaam de voeten voor elkaar plaatsen. De temperatuur is inmiddels gedaald, het scheelde ook dat wij ervoor kozen om pas in de namiddag te gaan vertrekken, de zon gaat hier toch pas tegen achten onder dus genoeg tijd om voor het donker thuis te zijn. Onderweg kom je de meest pittoreske strandjes tegen en de enorme begraafplaats die we passeerde was toch echt geweldig. Via wandelpaden kom je toch op hele andere plekjes dan waar je met de auto of bus kan komen. Het was wel vreemd om Bondi te bereiken en in eens de plek te zien die je bij Bondi Rescue en Bondi Vet elke week op tv voorbij ziet komen. Even langs het strandwacht huisje gelopen van de mannen van Bondi Rescue om daarna heerlijk langs de boulevard ‘Fish & Chips’ te eten voordat we weer richting de stad vertrokken.

Een paar haltes voor het hotel besloten we uit de bus te stappen en ter voet verder te lopen. Oxford Street is een gezellig stad, dit is het LGBT gedeelte van de stad maar daar merk je eigenlijk vrij weinig van helemaal niet te vergelijken met bijvoorde de Castro in San Francisco, waar je leuke winkels, restaurants en cafés vind. Onze aandacht werd getrokken door een uithang bord voor speciaal bier en we besloten de trap op te gaan die ons richting het café verwees. We kwamen terecht in een gezellige huiskamer met goede muziek en Dylan de gezellige barman. We schoven aan en genoten van een heerlijk lokaal biertje, waarna we richting huis vertrokken om daar als een blok in slaap te vallen!

Favoriete adresje om … te wandelen!
Coogee naar Bondi wandeling
https://www.bonditocoogeewalk.com.au/
NSW
Australië

Wanneer je van de kust houd, vooral de ruwe kust zoals ze die hier in Australië kennen dan is deze wandeling zeker een aanrader! Neem rustig de tijd, neem water mee en ook wat te eten zodat je onderweg even op kan steken.  Op de route vind je diverse drinkwater punten om je voorraad weer aan te vullen. Onderweg kwamen we niet veel eet gelegenheden tegen, maar wanneer je even van de route afwijkt kun je hoogstwaarschijnlijk wel wat krijgen!  

Favoriete adresje om …  een biertje te drinken!
Bitter Phew
1/137 Oxford Street
Sydney, NSW
Australië

Voor de speciaalbier liefhebber, het menu is hier echt geweldige! Al serveren ze hier ook wijn, Cocktails en niet alcoholische dranken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.