Loading

Valentijnsdag in Sydney, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Valentijnsdag in Sydney, Australië

Dat Symen en ik van lekker eten houden is geen geheim. Ze zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat, bij mij als vrouw geldt dat ook wel beetje. Je kan me ontzettend blij maken met een heerlijke lunch of diner. En zo bedacht Symen om mij vandaag te verrassen met een avondje uit. Helaas bleek dat moeilijker dan verwacht, een simpele reservering maken voor deze 14 februari zat er niet in aangezien het Valentijnsdag is. Er moesten contracten worden getekend, creditcard gegevens worden doorgegeven en dan nog niet te spreken over de menu’s waarvan de prijs ineens verdrievoudigd! Je ontvangt hetzelfde eten als 13 of 15 februari, maar je krijgt er wel een glaasje bubbels bij … Laten we dat niet vergeten te melden!

Echt veel waarde hechten we niet aan Valentijnsdag, al is 14 februari wel een bijzondere dag voor ons. Acht jaar geleden vertrokken Symen en ik richting York, voor ons eerste reisje samen. Het was het begin van heel veel mooie reizen en avonturen die we nooit meer gaan vergeten! Elk jaar staan we daar even bij stil, dat het toen begon, maar echt een handige dag is het niet. Voor ons is het gewoon 14 februari, maar voor de rest van de wereld is het Valentijnsdag en in de horeca is daar grof geld mee te verdienen. En zo koos Symen niet voor een gezellig diner, maar een heerlijke vijf-gangen lunch bij Aria. Zelfde menu als het diner, welke die dag alleen drie keer duurder zou zijn dan de andere 364 dagen van het jaar!

Onze ochtend begon ook culinair, we besloten een gebakje te eten bij Zumbo. We waren overigens niet de enige, waar je in Nederland bloemen geeft aan je geliefde zijn ze hier in Australië helemaal fan van lekkers. De gebakjes vlogen over de toonbank, toen er een nieuwe lading de winkel werd binnengebracht vlogen de mensen in het winkelcentrum als hongerige wolven richting Zumbo. Wij hadden ons zinnen gezet om een bepaald soort gebakje en gingen met de laatste twee richting een koffiecafé. Binnen bestelde we koffie, waarna we buiten op het terras genoten van deze prachtige en heerlijke gebakjes, terwijl de wereld probeerde te schuilen voor de regen die over de stad trok. Even vergaten we de rest van de wereld en zaten we daar met onze mooie gebakjes te genieten van het begin van deze dag!

We vervolgde onze culinaire 14 februari met een geweldige lunch bij Matt Moran’s Aria. Een restaurant met één van de meest gewilde uitzichten van Sydney, op het Opera House en de Harbour Bridge. Je weet niet waar je moet kijken, naar de prachtige gerechten op je bord of naar het adembenemende uitzicht buiten. We genoten van een heerlijk vijfgangen lunch met bijpassende wijnen, of in het geval van de eerste gang met een bijpassend sake. In vergelijking met Vue de Monde is dit restaurant klassieker, wat ook duidelijk terug te zien is in de service en de outfits van het personeel. We miste de persoonlijke noot, al hebben we op het eten niet meer dan lof. Echt een cadeautje op deze dag, al was de druk van Valentijnsdag binnen het team duidelijk te merken en dat was dan wel weer een beetje jammer voor ons!

De dag sloten we ook af met een gebakje, dit keer bij Koi. Reynold was deelnemer in één van de seizoenen van Australia Masterchef, elke aflevering hebben we van hem genoten. We besloten vandaag af te sluiten met een bakkie en wat lekkers bij Koi, was me dus wel het Australia Masterchef dagje. Ook hier was de druk van Valentijnsdag voelbaar, het hele team stond gespannen en fouten als het verplaatsen van lekkende vuilniszakken over de werkbanken waar eten op stond werd niet opgemerkt door het personeel. Wel door ons, gelukkig hadden we toen ons toetje al op en hadden we net uitgesproken hoe lekker het was. Was de man met de vuilnis zak vijf minuten eerder begonnen met opruimen, hadden we een heel andere ervaring gehad.

Bij z’n culinaire dag hoort natuurlijk ook een afzakkertje, we besloten die te halen bij Bitter Phew waar het verbazingwekkend heel erg druk was met singles aan het biertje en een boek, met hun mobiel of gewoon starend over de bar terwijl ze dachten over de date die ze hadden misgelopen. Wij hadden ons in ieder geval geen betere dag kunnen wensen, heerlijk met elkaar en genieten van lekker eten en drinken!

Favoriete adresje om … een gebakje te halen!
Zumbo
Diverse locaties in Sydney
Sydney, NSW
Australië

Bekijk de foto’s, zoek de dichtstbijzijnde Zumbo op, ga langs en geniet!

Favoriete adresje om … te eten!
Aria
1 Macquarie Street
Sydney, NSW
Australië

Aan de persoonlijke service mag nog gewerkt word, maar het eten en de bijpassende wijnen zijn om door een ringetje door de halen!

Favoriete adresje om … koffie of thee te drinken met wat lekkers!
KOI
1/31 Market Street
Sydney, NSW
Australië

Na een dag slenteren in de stad is dit de perfecte plek voor koffie of thee met wat lekkers! Ook kan je hier s’avonds eten, al is reserveren wel gewenst.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.