Loading

Thuis in Nederland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Thuis in Nederland

We zijn er weer, thuis! Na een voorspoedige vlucht via Doha landen we precies volgens schema op Schiphol waar m’n moeder, zus en vriendin Ans op ons stonden te wachten! Dit kwam wel als een verrassing, aangezien ik net een foto van m’n zus had ontvangen in overall op de boerderij. Niets was minder waar, ze stond in haar zondagse outfit op Schiphol met een spandoek. Het was heerlijk om hen weer in de armen te kunnen sluiten, al was het ook een vreemd gevoel want al zou je me vertellen dat ik ze vorige week nog had gezien had ik je ook geloofd. Het voelde weer zo vertrouwd.

Thuis stond er een prachtige taart op ons te wachten, in Australië thema, en kon ik ook m’n vader weer een knuffel geven. Inmiddels hebben we al meerdere familieleden en vrienden weer gezien en voelen we ons weer helemaal thuis in Nederland. Al moeten we nog steeds wel wennen aan de temperatuur.

Zo nu en dan moeten Symen en ik elkaar even knijpen, hebben we echt die fantastische reis gemaakt of was het een droom! We zien onszelf nog zitten onder het Opera House en kunnen de Australische zomerzon nog op onze huid voelen. We hebben twee maanden, of eigenlijk wel 6 maanden, samen in een kleine ruimte geleefd en hebben opeens behoefde aan minder spullen! De gang staat inmiddels vol met spullen waarvan we denken dat we die niet nodig hebben. Want in de camper hebben we eigenlijk niet veel gemist en thuis kan je soms door de spullen het overzicht kwijtraken. Al kan dat in Australië ook makkelijk gebeuren, dan niet qua spullen maar qua de grootte van het land en de afstanden die zij kent.

Terwijl we in Australië genoten van alles wat het heeft te bieden zijn we onderweg veel mensen tegengekomen, waarvan we met sommige nog contact hebben. We begrijpen dat de twee maanden die wij hebben heel erg luxe zijn, want zoveel weken vakantie krijgt de gemiddelde wereld burger niet. Toch gaan onze haren met regelmaat rechtop staan van verbazing als we horen wat zij gaan zien in enkel twee weken tijd in Australië. In twee weken van Cairns naar Melbourne met een tussenstop in Sydney met de camper. Of van Cairns naar de Whitsundays, naar Uluru, naar Melbourne en naar Sydney met het vliegtuig in minder dan twee weken tijd. En dan ook nog drie dagen Great Barrier Reef en drie dagen zeilen langs de Whitsundays. Op deze manier is er toch helemaal geen ruimte om te genieten of een dag helemaal niets te doen?!

Australië is zo’n ontzettend groot land en met zoveel bezienswaardigheden kan het best overweldigend werken. Je raakt zo enthousiast door alles wat je leest op internet en in de reisgidsen dat je door de bomen het bos kwijt kan raken. Daarom ook onze tip, kies een regio uit voor de tijd die je hebt en probeer niet alles in twee weken te proppen want dat is gewoon onmogelijk! Dan krijg je zo’n vakantie waarvan je achteraf weer op vakantie moet om bij te komen. Wij merkte wel, ondanks dat we om de dag een aantal honderd kilometer reden, dat de camper ons wel de nodigde rust opleverde. Geen openbaar vervoer waar je op hoeft te wachten of tassen die weer je in moet pakken. Je hebt alles bij je en kan stoppen waar jij dat wilt. Zo zie je ook onderweg veel meer dan wanneer je een vaste busroute maakt of in het vliegtuig stapt.

Nog elke dag hebben we het over de geweldige dingen die we hebben gedaan. Het is leuk om de foto’s en de blogs terug te lezen om alle herinneringen weer op te halen! Op het moment zijn er nog geen concrete plannen voor een volgende reis, al begint het wel al weer te kriebelen. Onderweg is het woord ‘blijven’ met regelmaat gevallen, nu we weer thuis zijn gaan we de mogelijkheden weer eens bekijken. Is emigreren iets voor ons? En word het dan Australië of toch een andere hoek van de wereld? Voor nu geniet ik lekker van m’n Hollandse koffie thee en stroopwafel!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.