Loading

San Francisco | Ik ben er …

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

San Francisco | Ik ben er …

Wanneer je het naar je zin hebt vliegen de dagen zo voorbij. Het is vandaag zondag, een mooi moment om even achter de laptop, of is het voor, te kruipen en een verhaaltje te schrijven over wat ik zover heb beleefd.

 

Vrijdag was het vliegdag, een noodzakelijk kwaad zoals ik het altijd noem. Ik ben niet bang voor vliegen, ik heb ook geen hekel aan vliegen maar ik kan nou ook niet zeggen dat het mijn hobby is. Het is een makkelijke en snelle manier van reizen! Het was opmerkelijk rustig op Schiphol, twee weken geleden bracht ik Symen naar het vliegveld en het leek wel hoogseizoen. De rij voor het inchecken was gigantische lang, ongeacht of je thuis al had ingecheckt. Gelukkig haalde hij zijn vlucht en had ik vrijdag totaal geen problemen om me door de rij te wurmen. Er bleek na het inchecken genoeg tijd over voor thee en appeltaart!

 

En nu ben ik hier, na bijna 8 jaar ben ik weer terug in San Francisco. De stad waar ik zoveel dagen heb doorgebracht. Het is vreemd om hier weer terug te zijn, maar ook fijn. De stad ruikt nog steeds hetzelfde, wat ik precies ruik is mij eigenlijk totaal onduidelijk. Een combinatie van stad, de geur van diverse keukens, hoogstwaarschijnlijk ook wel de geur van uitlaat gassen … Allemaal samen ruikt het naar ‘San Francisco!

 

Deze dagen logeer ik bij vriendin Sharlene, toen ik hier nog meer tijd doorbracht maakte we deel uit van hetzelfde yoga groepje en gingen daarna met de hele club uiteten. Iets waar ik mooie herinneringen aan over heb gehouden. Na een snelle douche en het aantrekken van schone kleren vertrokken we vrijdag samen naar de verjaardag van Dan, onze yogaleraar. We hebben samen met hem en andere yogies heerlijk Ethiopisch gegeten en bijgeklets voor de afgelopen zeven jaar. Een hele verrassing was het om direct met deze groep mensen de avond door te brengen, vlak nadat ik het vliegtuig was uitgestapt. Na afloop trachtte Sharlene om er nog een stadstour met de auto eraan vast te plakken … Na de Golden Gate heb ik er niets meer meegekregen van de tour, de jetlag nam de overhand en het is voor mij niet ongebruikelijk om in de bus of auto in slaap te vallen!

 

Om direct maar in het ritme te komen gisteren de wekker gezet en genoten van een rustige ochtend hier in huis. Nadat iedereen was gewassen en aangekleed vertrokken we richting het winkelcentrum. Even boodschappen doen op de boerenmarkt en kijken of ik kan slagen voor nieuwe Converse. Thuis koop ik ze eigenlijk nooit, veel te duur. Bij de eerste winkels ving ik bot … niets naar mijn smaak of in mijn maat! Bij TJ Max had ik meer mazzel, leuke blauwe Converse voor € 25,-. Een prikkie als je het mij vraagt! Nou, bij het afrekenen viel mijn mond helemaal open van verbazing … $ 10,88 verscheen er op het beeldscherm. Roze is eigenlijk niet mijn kleur maar voor dat geld kon ik de roze Converse niet laten staan! Voor € 18,- heb ik twee paar nieuwe schoenen, ik denk dat ik voor dat geld niet eens kan slagen bij de Bristol of Schoenenreus. Als een klein kind in een speelgoedwinkel stond ik de springen bij de kassa, wat een koopje! Ik ben niet extreem zuinig, maar waarom het volle pond betalen wanneer het niet nodig is?

 

S’middags zijn we met Bart, Bay Area Rappit Transportation, richting Berkeley vertrokken. Vrienden Kat en Pho wonen daar en zij verwachten deze dagen hun eerste kindje. Het was een gezellig bezoekje die we afsloten bij de Thai en een ijssalon waar ze ijs maken van cashew noten. Gisteren was een volle dag, nadat we met Bart weer terug waren gereisd naar de stad maakte we ons klaar voor een avondje dansen bij Public Works. Een feestje met een hoog ‘Burning Man’ gehalte, de muziek maar ook het publiek hadden zo op de Playa thuis gepast.

 

En nu is het zondagochtend, vanmorgen om half 5 kropen we ons bed in, en ik zit aan de keukentafel m’n blog bij te houden terwijl ik wacht op Erin. Erin is gisteren uit Bend naar de Bay Area komen rijden, we hebben het plan om vandaag herinneringen op te halen. Ons kennende gaat dat vast geen problemen opleveren!

 

 

 

Favoriete adresje om … ijs te eten!

Mr. Dewies

1116 Soland Ave

Albany, Californie

USA

 

Bij Mr. Dewies verkopen ze ijs gemaakt van cashew. Voor degene die geen melkproducten mogen of willen gebruiken. Voordal de fruitsmaken waren mijn favoriet, die maskeerde de cashewsmaak een beetje.

 

Favoriete adresje om … te dansen!

Public Works

San Fransisco, Californie

USA

 

Gezellige club centraal gelegen in de stad met diverse zalen. Public Works heeft elk weekend diverse evenementen, voor ieder wat wils.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.