Loading

12 Oktober 2017 | Deze dag bestaat niet

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

12 Oktober 2017 | Deze dag bestaat niet

Gisteren rond deze tijd, 24 uur geleden, was het woensdag 11 oktober 9 uur. Op het moment van schrijven is het 8 uur, vrijdag 13 oktober 2017! Vannacht zijn wij de internationale datumgrens overgestoken met de MS Noordam. Of we ook officieel vannacht om 2 uur de datumgrens zijn overgestoken is altijd de vraag, tijd- en datum wijzigingen worden altijd toegepast wanneer het goed past in het schema van het schip.

 

En opeens missen we dus donderdag 12 oktober, een datum die aan boord voor wat discussie zorgde. Eigenlijk is het niet 12 oktober dat problemen veroorzaakt, maar het feit dat er is gekozen om vrijdag 13 oktober te laten bestaan en niet deze dag over te slaan. Mensen blijven toch slechte associaties te hebben met vrijdag de 13de. Dat er voor het bestaan van vandaag is gekozen heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat we morgen, zaterdag 14 oktober, in Fiji aankomen en er liever geen tijd- en/of datum wijzigingen worden gedaan de nacht voor een haven. Soms kom je er niet onderuit, zoals bij ingang van winter- of zomertijd, maar dit is wel de reden waarom tijden worden aangepast wanneer het hier uitkomt! Op één of andere manier raakt menig er toch van in de war.

 

Zo ook ik. Ik heb namelijk een envelop meegekregen van thuis, van vriendin Ans, en op de brief staat dat ik envelop pas open mag maken op 12 oktober … Maar ja, wat als je deze datum in jouw agenda helemaal niet bestaat? Gelukkig was er niemand jarig, dat had wel een cadeau gescheeld 🙂

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.