Loading

Fiji | Niets is wat het lijkt

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Fiji | Niets is wat het lijkt

De archipel dat Fiji heet bestaat uit 332 eiland, variërend van het kleinste eiland dat enkele meters klein is tot het grootste eiland Viti Levu, wat Groot Land betekend, dat 10.400 vierkante kilometer telt.

 

Wij kennen Fiji allemaal wel van de idyllische plaatjes op Instagram, in de reisgidsen of van (inter)nationale tv-shows. Eigenlijk is het net als met het Caribisch gebied, wanneer je op internet de Cariben opzoekt krijg je, kreeg je voor de verwoestende orkaan Irma, prachtige plaatjes te zien van witte stranden met palmbomen en prachtig water om in te zwemmen. De realiteit daarentegen is wat minder idyllisch. De (haven)plaatsen waar wij aankomen staan meestal vol met kranen, containers en op het water lijkt altijd wel een laagje olie te drijven waardoor je zin om te gaan zwemmen direct verdwijnt.

 

Begrijp me niet verkeerd, zowel Fiji als het Caribisch gebied kan idyllisch zijn, maar voor mij reizend met een cruiseschip is het lastig om deze prachtige plekken te vinden dichtbij het schip. Kom je in deze grote plaatsen aan met het vliegtuig of met de veerpont om daarna ruim de tijd te hebben om door te reizen naar de plekken met de idyllische resorts zal je een heel andere kijk hebben op deze plekken in de wereld. Natuurlijk vindt je ook buiten de resorts om prachtige stranden en schattige knusse hotels, maar helaas is het voor een bezoek van 8 uur bijna niet mogelijk om deze plekjes te ontdekken.

 

Ik wil totaal niet depressief klinken, helemaal niet, maar dit is wel één van de nadelen van cruisen. De havens zijn lang niet zo idyllisch zoals ze eruit zien op het internet of in de Lonely Planet. Hou daar rekening mee wanneer je een cruise boekt, wees realistisch over wat je gaat zien en hoeveel tijd je hebt om wel die prachtige plekjes op te zoeken.

 

 

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.