Loading

Amedee Islet, Noumea

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Amedee Islet, Noumea

Verrassingen komen meestal wanneer je ze helemaal niet verwacht, zo uit het niets brengen ze je even van je apropos. Soms is er geen tijd om na te denken over wat er zonet is gebeurt, handelen is dan wat er gedaan moet worden! Zo ook vanmorgen, zonnebrand op, bikini aan, handdoek in de rugzak, snel een Sultana naar binnen werken, nog even m’n zonnebril mee grissen voor ik de deur uitliep en hup richting gangway. Om 5 voor half 8 ging vanmorgen de telefoon of ik zin had om mee te gaan naar Amedee eiland, we zouden om half 8 vertrekken! Volgens diverse reisgidsen, en Tripadvisor, een prachtig eiland voor een dag idyllisch genieten. En zo vertrok ik vanmorgen na een geweldige verrassing!

 

Amedee is zo’n plek welke je nooit meer wilt verlaten. Prachtige stek, ver van de bewoonde wereld, boven alles uit valt de Europese vuurtoren als eerste op, Amedee is voorzien van toiletten en stromend water en rondom het eiland is een prachtig rif gelegen. De perfecte uitvalsbasis voor een dag relaxen, in het water dobberen, een rondje meevaren met de ‘glass bottom boat’, lekker eten & drinken, de dans- en zangvoorstelling bijwonen en vooral genieten. Dat laatste was niet moeilijk, bij aankomst kwam dat gevoel vanzelf.

 

Het Amedee huisrif is thuis voor zo’n tien schildpadden, vriendelijke exemplaren die niet snel bang zijn voor mensen. Wanneer je rustig met ze mee zwemt kan je je heel lang samen met de schildpad het rif verkennen, ga ze niet achterna rennen bij laag water en probeer ze niet vast te pakken want daar schrikken ze van en dan is de schildpad snel gezwommen! Snorkelspullen zijn op het eiland beschikbaar voor huur, net als paddleborden en andere watersportspullen. De huurprijzen verschillen, maar prijzen zijn schappelijk en soms is alleen een borg nodig welke je na inlevering weer terug krijgt! Op deze manier hoef je niet voor het hele gezin snorkelspullen de hele wereld over te slepen om ze maar een paar keer te gebruiken. Naast de schildpadden kan je ook genieten van vele soorten vis. Wees wel gewaarschuwd, Amedee is ook thuis voor waterslangen, de slangen werden vandaag zowel op land als in het water gespot. Mocht je afschuw voor slangen echt enorm zijn dan moet je je afvragen of een bezoekje aan Amedee het waard is …

 

Zo’n dag als vandaag vliegt natuurlijk voorbij voor ik er erg in had. Heerlijk verkleurd en voldaan van het zwemmen met de schildpadden klom ik aan het einde van de dag weer aan boord van de boot om ons terug naar Noumea te brengen.

 

 

 

Favoriete adresje om … te genieten!

Amedee Island Marine Reserve

Grande Terre, New Caledonia

 

De ‘Mary D’ brengt je richting Amedee Island. Reis je met een Holland America Line schip langs Nieuw Caledonie dan is te tour te boeken via de excursie balie aan boord. Of de tour met de Mary D ook buiten het schip om te boeken is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er dagelijks watertaxi’s naar Amedee eiland vertrekken. Welke activiteiten er dan in je tour zitten, zoals bij ons de boottocht, huur van snorkelspullen, lunch, etc, is na te vragen bij de touroperator.

 

Amedee eiland is een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van een idyllische plek midden op zee!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.