Loading

Sydney, Australië | Voelt als thuiskomen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sydney, Australië | Voelt als thuiskomen

Wanneer je op reis, of vakantie, gaat dan is dat vaak met de insteek dat je daar voorlopig niet meer terugkomt. Symen en ik hebben begin dit jaar volop genoten van onze reis in Australië. We hebben wensen vervuld en genoten van alles wat op ons pad kwam. Wat we toen nog niet wisten is dat we, Symen zeer kort daarna en ik nu, vrij kort na die geweldige reis weer voet zouden zetten in Oz. En daar ben ik weer, in Sydney!

 

De wekker ging vanmorgen nog voor de zonsopgang, de wereld lag nog te bed. Ik ben geen, vroeg, ochtendmens dus rond deze tijd opstaan gaat gepaard met een doel, dit keer om de aankomst in Sydney mee te maken. Een prachtige tocht vanaf de Grote Oceaan langs kustplaatjes, de Opera House en onder de Sydney Harbour Bridge door om aan de wat afgelegen White Bay pier aan te leggen. Dit is niet de meeste ideale plek om je bezoek aan Sydney te beginnen, gelukkig bestaan er taxi’s!

 

Vandaag was een heerlijke dag. Samen met Jolanda, één van de dames waarmee ik op zeedagen samenkom om te handwerken en kletsen, een taxi gebakt richting The Rocks. We troffen het vandaag, de ‘handgemaakt’ markt was vandaag en we hebben genoten van een rondje over de markt waar Symen en ik eerder dit jaar veel souvenirs voor het thuisfront kochten. Na een kopje koffie vervolgde we de route richting Circular Quay waar we heerlijke gebakjes en Zumborons kochten voor aan boord, de dames bij Zumbo waren zo vriendelijk om de gebakjes te bewaren in de koelkast welke we later op de dag konden ophalen.

 

Eén van onze favoriete plekjes afgelopen februari was de OperaBar, een heerlijke plek voor een hapje en een drankje. Na m’n enthousiaste verhalen te hebben gedeeld met Jolanda besloten we daar een wijntje te gaan drinken om later te lunchen met Janet en Sean. Zij waren vorig jaar aan boord van de Volendam en zijn gisteren met de Maasdam hier in Sydney aangekomen. Het was een heerlijk bezoek met goed gezelschap en prachtig uitzicht!

 

Nadat we onze gebakjes hadden opgehaald bij Zumbo nog even langs de telefoonwinkel geweest. We zijn een aantal keer aan een sluitend in Australië, het hebben van een lokaal prepaid abonnement is stukken goedkoper maar ook gemakkelijker dan het scheepsnetwerk of hopen dat er ergen wifi is in de havens. Vandaag slaagde ik bij Optus, een prima aanbieder wanneer je alleen bewoonde gebieden bezoekt. Mocht je het binnenland intrekken dan is Telstra een betere optie, eerder dit jaar waren wij klant bij hen. In ieder geval, Optus is een prima alternatief tijdens het cruisen!

 

 

 

Favoriete adresje om … gebakjes te kopen!

Zumbo

Cicular Quay

Sydney, Australië

 

Wie Masterchef Australia kijkt kent Zumbo wel, de meester in het maken van moeilijke gebakjes en koekjes. Voor elke zoetekauw is dit het perfecte adres!

 

Favoriete adresje om … je telefoon werkend te krijgen

Optus, Telstra of Vodafone

Australië

 

Ben je lange tijd in Australië dan is het werkend krijgen van je telefoon geen gek idee. Je houd makkelijk contact met thuis maar kunt ook makkelijk dingen opzoeken zoals busschema’s, hotels, routes, etc. Telstra heeft een groot bereid buiten de steden, Optus en Vodafone zijn goede opties wanneer je binnen de begaande paden blijft.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.