Loading

Melbourne | Dagje samen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Melbourne | Dagje samen

Heb me al eerder uitgesproken over de verbazing om zo snel weer terug te zijn in Australië. Eerder dit jaar sloten we onze camperreis af in Melbourne, Symen en ik kregen vandaag zowat het verlangen om met de tram richting de camping te gaan waar we stonden in Februari om daar weer een paar uurtjes in onze camper door te brengen. De camper is natuurlijk allang niet meer op de camping, de wegbrengplek is naast de camping, en bevind zich nu ergens anders in Australië met hopelijk hele blij reizigers!

 

Geen camper of camping voor ons, maar wel een heerlijke dag in Melbourne zoals we die eerder hebben beleefd. Zo één keer in de maand kan Symen overdag weg van het schip en vandaag was zo’n dag! Aan de overkant van de cruiseterminal is een kleine supermarkt waar je tickets voor de tram kan kopen en de nodige boodschappen kan doen. Met een volle Myki kaart, de OV-chipkaart van Melbourne, vertrokken we met de tram richting centrum en hebben we genoten van alles wat Melbourne te bieden hebben. Lekkere biertjes op Federation Square, de gezellige straatjes van ‘The Laneways’, prachtig uitzicht vanuit Lui Bar en genoeg aanbod in restaurants aan de Yarra rivier in de Southbanks.

 

Het was weer zo’n dag van herinneringen ophalen! Melbourne is een heerlijke stad om in rond te slenteren, zeker op een dag met aangenaam weer zoals vandaag. In Februari was hier een hittegolf, dat was wat minder aangenaam. Wij hebben vandaag heerlijk genoten van alles wat Melbourne te bieden heeft en vooral genoten van feit dat we samen de wal op konden, dat gebeurt niet elke week!

 

 

 

Favoriete adresje om … rond te wandelen!

Laneways

Melbourne, Australië

 

Bij de Visitors Information kan je een wandelroute halen voor de ‘Arcades & Lanes’. Een leuke route door de kleine straatjes van Melbourne. Echt de moeite waard en één van de hoogtepunten van Melbourne.

 

Favoriete adresje om … een biertje te drinken!

Beer DeLuxe

Federation Square

Melbourne, Australië

 

Gezellige plek voor een hapje en een drankje! Beer DeLuxe heeft een uitgebreid aanbod qua Australische bieren, maar gaan ook over de grens met hun aanbod.

 

Favoriete adresje om … een drankje te doen!

Lui Bar

525 Collings Street, Rialto South Towers, Level 55

Melbourne, Australië

 

Lui Bar is de bar gelegen naast het luxe restaurant Vue de Monde waar we in Februari aanschoven. De drankjes zijn niet goedkoop, maar het uitzicht is het waard! Je kan over de hele stad kijken terwijl je aan je drankje nipt.

 

Favoriete adresje om … een hapje (Italiaans) te eten!

Criniti’s

645 Freshwater Place

Melbourne, Australië

 

Op de Southbank is een groot aanbod aan restaurants te vinden, Criniti’s heeft een grote Italiaanse kaart met pizza, pasta, vleesgerechten, etc. Je kunt hier betaalbaar en lekker eten middenin het centrum van Melbourne.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.