Loading

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Terwijl ik dit typ heb ik uitzicht op de fjorden van Nieuw Zeeland. De zee is kalm, de lucht is gevuld met wolken, maar de temperatuur is aangenaam en het uitzicht spectaculair.

 

Elke dag word ik er aan herinnerd hoe speciaal het leven is dat ik lijd. Je hoort tegenwoordig steeds meer over ‘digital nomads’, reizigers die digitaal hun werk kunnen uitvoeren en dus overal ter wereld kunnen werken terwijl ze de wereld ontdekken. Klinkt geweldig maar de uitvoering is niet altijd zo gemakkelijk als het klinkt, om maar te beginnen met internet … want dat heb je nodig. Niet overal kan je er vanuit gaan dat het internet werkt wanneer jij het nodig hebt, zo ook aan boord. Ik heb het leven als een ‘digital nomad’ overwogen maar met het peperdure steenkolen internet hier valt er geen droog brood te verdienen.

 

Online kom ik steeds vaker artikelen tegen over de nadelen van ‘digital nomad’ zijn, het werken lijkt toch wel afbreuk te doen aan het genieten. Daarnaast moet je toch presteren en niet te vergeten, je hebt ook deadlines. Gelukkig hoef ik me daar geen zorgen over te maken, als zorgt het steenkolen internet wel voor vertraging in de plaatsing van de blogs. Hierdoor lopen jullie soms wat achter met waar ik ben. De blogs gaan over de Stille Zuidzee en wij varen inmiddels als in Nieuw Zeeland 🙂

 

Ik heb voldoende tijd om te genieten, zowel aan boord als daarbuiten, en daarom zal ik morgen de Noordam voor een kleine twee weken verlaten. Het is tijd om Nieuw Zeeland in te trekken en te ontdekken wat dit land te bieden heeft buiten de kust plaatsen. De Kiwi’s van vorige cruise hebben me een slaapplaats aangeboden in Christchurch waar ik de komende tijd zal verblijven. Wat ik precies ga doen dat is nog niet bepaald, maar ik hoorde iets over een schapen boerderij, een container winkelcentrum, prachtige natuur en lekkere wijn dus ik was snel verkocht. Mocht je tips hebben dan hoor ik die graag!

 

Via deze weg wil ik je ook even bedanken voor het volgen van mijn blog! Vind het erg leuk dat je de tijd neemt om over mijn avonturen te lezen. Ik ben me ervan bewust hoe bijzonder mijn leven is en hoop dat ik elke dag een beetje van die dankbaarheid over kan brengen in mijn blogs … al gaat het ‘gewone leven’ ook gewoon door op reis. Zo zijn er ook tijdens het beleven van mooie reizen dagen dat je liever de hele dag in bed wilt blijven liggen, heb je even geen zin om eropuit te trekken of klinkt het zwembad met een gekoeld drankje als een beter idee! En dat is ook waar het om gaat wanneer je op reis bent, doe waar je zin in hebt en je goed bij voelt. Elke dag weer!

 

P.s. Milford Sounds was/is echt fantastisch!!! Hopelijk spreken de foto’s voor zich.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.