Loading

Monaco | De Cote d’Azur verkennen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Monaco | De Cote d’Azur verkennen

De France Riviera, oftewel de Cote d’Azur. Wat zullen wij er als familie een hoop uren hebben doorgebracht. Op vrij jonge leeftijd verhuisde mijn vaders oudste zus deze kant op en stichtte hier haar gezien. Eén van haar dochters woont nu met haar man en zoon in Monaco, manlief werkt hier als brandweer man. Holland Amerika Lijn doet niet vaak de haven van Monaco aan, maar wanneer ze dat doet combineren we de havendag met een familie bezoek. Zo ook vandaag.

 

Voordat we aan familie hereniging komen beginnen ging ik vanmorgen eerst op stap. Veel van deze omgeving heb ik al mogen zien tijdens onze familie vakanties. Eze en Menton daarentegen, daar hebben mijn ouders me nog niet eerder heengebracht. Ook hier is het prachtig weer en is het genieten van de warme zon op je huid. Zelfs in de vroege ochtend is het hier al aangenaam warm, zelfs vanmorgen tijdens zonsopkomst.

 

Menton is een prachtig kustplaatjes in het meest Zuid Oostelijke puntje van Frankrijk, ga je verder dan heb je je paspoort nodig en sta je in Italië. De markt was al opgezet en de bakker was zowat al door zijn voorraad stokbroden heen, gelukkig zat er nog een appelmoesbroodje en een koppie thee voor mij in. De geur hier doet me denken aan onze familievakanties hier en de grote keien op het strand aan de waterschoenen die mijn moeder ons, wijselijk, liet dragen. Daar bedacht ik me ook opeens dat ik helemaal geen waterschoenen heb meegebracht. Ondanks het gemis van de waterschoenen een heerlijke ochtend gehad en genoten van het Franse leven.

 

Tweede stop van vandaag is Eze, een schattig knus dorpje op een heuvel gebouwd met eigenlijk niet meer dan een kroeg en een kerk. Nou ja, sinds de opkomst van toerisme heeft de lokale middenstad meerder winkeltjes geopend en kan je ook in een ***** sterren hotel terecht. Voor de deur parkeren zit er echter niet in en ik raad aan om de hoge hakken maar thuis te laten wanneer je hier een kamer boekt. Voor de prijs die ze hier rekenen wordt wel de bagage naar boven getild.

 

Aan een hele dag heb je in Eze eigenlijk teveel, voor een aantal uurtjes en daarna naar het strand in het een prima stop. Je strekt de benen, werkt aan je conditie en je kan genieten van prachtige uitzicht van bovenaan de heuvel.

 

Weer terug op het schip was het wachten tot de familie klaar was het school en werk. Wachten duurt lang, al was dit het meer dan waard. We hebben een gezellige avond gehad met z’n vieren en gezellig samen gegeten. Jammergenoeg kon de brandweerman ons niet vergezellen, hij moest werken. Symen kwam nog met het idee om de brandweer op te roepen voor het schip, maar dat leek uiteindelijk toch niet zo’n slim plan. Om half negen was het tijd om afscheid van elkaar te nemen, tijd voor ons om er weer vandoor te gaan richting de volgende haven.

 

Wat ik me bedacht tijdens het typen van dit bericht is dat het me hier, aan de Franse kust, wel bevalt. Symen en ik spreken wel eens over emigreren, maar waarheen? Vaak komen de Franse eilanden in het Caribisch gebied op, toch trekt deze omgeving me ook wel … al mag ik nu dan wel beginnen aan een Franse cursus want met ‘merci’ en ‘bonjour’ kom ik niet zo heel ver.

 

 

 

Favoriete adresje om … te genieten van de Franse Riviera!

Eze & Menton

Cote d’Azur, Frankrijk

 

Eze en Menton zijn twee prachtige kust plaatjes aan de Franse Riviera. Vroeg in de ochtend wemelt het hier nog niet van de toeristen en kan je rustig door de straatjes lopen. Menton is aanzienlijk groter dan Eze, Eze daarentegen is erg knus maar vereist wel betere schoenen, Eze is namelijk op een heuvel gebouwd. Het dorpje kent één vijf sterren hotel, je kunt je auto onderaan de heuvel parkeren en voor gebruik van het hotel moet je wel naar boven lopen. Voordeel, je bagage wordt naar boven gedragen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.