Loading

Dubrovnik | Kings Landing

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Dubrovnik | Kings Landing

Bij mij in de familie zijn ze al jaren fan van Game of Thrones. Ik ben vorig jaar pas begonnen met kijken, daarom wil ik je ook vragen om gebeurtenissen na seizoen 3 nog niet mij te delen. Al was vandaag één grote spoiler … Ik heb vandaag een ‘Seen like in the TV-show Game of Thrones’ wandeltour gedaan in Dubrovnik.

 

Voor zowel die-hards fans als niet kijkers is het een aanrader. Er wordt veel gefocust op de show, maar de dingen die je ziet zijn niet alleen mooi om naar te kijken als je de afleveringen hebt gezien. De Botanische tuinen zijn sereen, rustig en ruiken heerlijk. Het fort speelt niet alleen een belangrijke rol in de show, het heeft een prachtig uitzicht over de stad en geeft je een goede indruk van Dubrovnik. De wandeling door de stad brengt je naar diverse filmlocaties, ook neemt ze je mee door gezellige straatjes waar je later terug kan komen om te winkelen en lekker te eten op één van de terrasjes. Als laatste is daar de stadsmuur, welke een grote rol speelt in de serie maar ook in de geschiedenis van deze oude stad.

 

Wandeltours zijn de beste manier om een, nieuwe, stad te leren kennen. Dubrovnik is niet te bezoeken per Hop on & off bus, dan mis je het mooiste van de stad dat enkel begaanbaar is per voet. En voor degene die van prachtige filmlocaties houd, Game of Thrones heeft er genoeg! Hou alleen rekening met de vele moorden die iedereen aflevering worden gepleegd 😉 De afgehakte lichaamsdelen, die heb ik niet gemist tijdens de show!

 

 

 

Favoriete adresje om … planten te spotten!

Arboretum Trsteno

Dubrovnik, Kroatie

 

Prachtige tuinen, met een echte kust karakter. Niet heel veel bloemen, vooral grote bomen, prachtige cactussen … plantensoorten die je vaak aan de kust tegenkomt. Het ruikt hier heerlijk en de klanken van insecten en de zee zijn rustgevend.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.