Loading

Athene | Corinth kanaal

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Athene | Corinth kanaal

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n fan van verrassingen. Graag weet ik van te voren wat me te wachten staat en als iets niets volgens schema gaat kan ik best wat autistische trekjes vertonen. Aan de andere kant vind ik het heerlijk om van boord te stappen zonder duidelijk plan, gewoon gaan waar de dag me heen brengt, al kan ik dan wel weer wat zenuwachtig worden wanneer het vervoer terug vertraging heeft en de ‘all onboard’ tijd in zicht komt. Inmiddels ken ik deze trekjes van mezelf en ook de mensen om me heen weten inmiddels hoe reizen met mij werkt!

 

Vandaag was een dag zonder plan, zou van boord gaan en in de bus stappen naar Athene. Daar zou ik wel zien wat me te wachten stond. Hoefde vandaag niet voor tien uur vanavond thuis te zijn, dus ook geen haast of paniek om vervoer terug! Op het moment dat ik het schip af stapte veranderde het plan totaal … Voor ik het wist zat ik in een bus richting het kanaal van Korinthe.

 

Het Kortinth kanaal is een kunstmatige waterweg die in 1893 in gebruik werd genomen als verbinding tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Egina. Het 6343 meter lange kanaal werd met de hand uitgegraven, geen gemakkelijk karwei wanneer je je bedenkt dat er niet alleen 8 meter onder zeespiegel gegraven moest worden maar ook de hoogte in. Na de uitgraving van het kanaal besloten ze om de wanden te betegelen, door de jaren heen en na de vele aardbevingen is daar niet zoveel meer van over. Een wijs persoon besloot toen de wanden maar zo te laten en zich niet meer te wagen aan een nieuwe laag tegels.

 

Met een klein bootje zijn we door het kanaal gevaren, wat een indrukwekkend ‘bouwwerk’. Prachtig helder water maakt het alleen nog maar meer bijzonder. Een aantal verveelde Franse toeristen maakte het boottochtje helemaal interessant, ben een liefhebber van mensen kijken en zo op het achterdek in het zonnetje was dat makkelijk vol te houden.

 

Dit was zo’n dag waarvan je niets verwachte en het uiteindelijk uitliep op een geweldige dag!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.