Loading

Santorini | Tegenwoordig te toeristisch

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Santorini | Tegenwoordig te toeristisch

In 2009 maakt ik mijn eerste cruise, aan boord van de MS Oosterdam. Het schip voer van Venetië naar Barcelona via Dubrovnik, Griekenland en Italië. Een mooie eerste cruise waar ik dierbare herinneringen aan heb. Deze cruise bracht mij ook voor het eerst naar Santorni. Een Grieks eiland dat ik toen der tijd alleen kon uit de Lonely Planet. Prachtige witte huisjes op een hoge klif uitkijken op een vulkaan en de zee. Heel bijzonder was het om toentertijd zelf Santorini te mogen verkennen en het Griekenland uit de reisgidsen te ontdekken.

 

Nu negen jaar later ben ik terug geweest, terug naar Santorini. Het eiland met de prachtige witte dropjes bovenop het eiland, kerkjes met blauwe daken en de plek waar menig Instagrammer in zijn beste outfit op de foto staat om duizenden likes binnen te halen. Laten we het zo zeggen, het toerisme op Santorni heeft de afgelopen jaren flink in de lift gezeten. Elke dag zie ik wel afbeeldingen van Santorini voorbij komen op Social Media, om de zoveel meter is het volgende honeymoon hotel, suites complex of appartement gevestigd om de hippe reiziger een onderkomen te bieden.

 

Waar we de eerste keer buiten het centrum van Thira geen drankje konden krijgen, konden we dit jaar helemaal tot het einde van dorp lopen zonder ook maar droog te komen staan. De restaurants en cafe’s zijn samen met de accomodaties als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Het zou mij niets verbazen wanneer hier geen Griek meer woont en hier iedereen goed boert op het Toerisme. Mag ook wel … want iedere Griek zal je vertellen dat ze hier nog middenin de economische crisis zitten.

 

Nadeel van toerisme is ook toeristen die overal zijn, daarom zijn veel straatjes en trapjes afgelopen met een hekje ‘verboden voor onbevoegden’. Gelukkig konden we nog een aantal paden vinden die niet waren afgesloten en ons prachtig uitzicht gaven over de baai. Ook probeerde we de ‘Belle IG’ers’ te ontmoeten. Zo noem ik de modepopjes op Instragram, zij die met prachtige designer outfits, hoge hakken en dure tassen door de straten paraderen om op iedere straathoek te worden gefotografeerd. En daar loop ik dan op m’n verkleurde all stars met korte broek en rugzak, niet veel glamour aan. En toch vraag ik me af of die schoenen nou echt zo lekker lopen als hun gezicht probeert uit te stralen. De accounts die ik vol op Instragram probeer ik uit te kiezen op authenticiteit. Een beetje photoshop is nooit te voorkomen, maar gepruilde lippen en zon reflectie vanaf een aluminiumdoek is mij net teveel van het goede!

 

 

 

Volg jij Muis op reis al op Instagram? @martinemuis

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.