Loading

Valencia | Wijn proeven

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Valencia | Wijn proeven

Wat gaan de dagen toch snel voorbij wanneer je plezier hebt! Gisteren was een vrije dag qua uitstapjes, een dag om lokale producten te kopen in Barcelona. Met tassen vol kwam ik weer aan boord, kan niet wachten tot het moment waarop we van alles kunnen genieten!

 

Vandaag zijn we in Valencia, inmiddels ook een bekende stad. Weet er zo goed als de weg, misschien nog net niet met m’n ogen dicht maar ik kom ver. Cruisen is een geweldige manier om de sfeer te proeven in de steden die het schip aandoet en om vanuit daar te besluiten terug te keren … Inmiddels heb ik dat al een paar keer gedaan, al was dat ook per schip, zodoende dat ik er vandaag voor koos om een kijkje buiten de stad te nemen met grotten en wijnproeven in de hoofdrol.

 

Het was relatief een kort tripje, alleen de rit met de bus was redelijk lang voor de lengte van de tour. We starte met een korte wandeling door Raquena, een stadje 50 km landinwaarts van Valencia. Een schatje Spaans dorpje zoals je overal tegenkomt, bestande uit een kerk en een kroeg. Dat is het eigenlijk. De huisjes hier zijn goed verzorgt en overal hangt er wel een plantje uit het raam. Het terras van het plaatselijke cafe is gevuld met een aantal oude heren die druk in gesprek zijn, hoogstwaarschijnlijk over van alles en nog wat en niets. Heerlijk keuvelen in dorpjes zoals deze.

 

Na het aanschouwen van het lokale tafereel traden wij onder de grond om de kelders van het dorp te bezoeken. Hier werd vroeger wijn en etenswaren bewaard, tegen bederving. Het is hier een constante temperatuur van 15 graden, voor de wijn een ideale temperatuur … ik daarentegen kreeg opeens verlangen naar een sjaal en een muts. Het gangenstelsel is recent pas ontstaan toen de burgemeester geld zag in het openstellen van de kelders aan toeristen. Tijdens dit proces werd er onder de kerk een begraafplaats ontdek, alle botten zijn inmiddels op een begraafplaats ten rusten gelegd.

 

Op het moment dat wij weer onder de grond vandaan kwamen stond de bus op ons te wachten, het was tijd om wijn te proeven bij de plaatselijke wijnboer. Recent waren we nog in Nieuw Zeeland, hier staan de wijngaarden er maar triest bij. Oude, bijna dood uitziende, boompjes vullen de dorre velden. Kan me bijna geen voorstelling maken van de trossen druiven die er in het najaar aan hangen. Toch word er aardig productie gedraaid, groot deel van de wijnen gaan voor export naar de rest van Europa en Noord America. De winkel stond vol met allerlei soorten wijn en niet alleen de gaarden zijn anders dan in Nieuw Zeeland, ook de prijs. Voor € 3,80 heb je hier al een aardige fles wijn te pakken, voor € 7,65 ga je al met een topper naar huis! Heel anders dan aan de andere kant van de wereld. Hier kan je bij de meeste cafe’s en restaurants ook al een fles huiswijn bestellen voor nog geen € 10,-, dat noem ik nog eens een mooie prijs!

 

Spanje, m’n vader is inmiddels fan en elke keer wanneer ik er kom begin ik ook steeds meer van het land te genieten en houden. Zie mezelf hier wel langere tijd doorbrengen, het tempo van het leven bevalt met vooral! Allemaal niet zo gehaast, net als aan boord. Alles mag, niets hoeft!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.