Loading

Cartagena | Wandelen door de geschiedenis

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Cartagena | Wandelen door de geschiedenis

De Europese geschiedenis is enorm, soms kan ik me geen voorstelling maken hoelang deze aarde al bestaat en hoeveel mensen, generaties, er voor mij hebben geleefd. Tijden voor elektrische apparatuur, tijden voor techniek en zelfs tijden voor schrift en spraak. Het is bijna niet voor te stellen, evolutie. Een bijzonder dingetje …

 

In Cartagena hebben ze een heleboel geschiedenis. Oude kastelen en stadsmuren heroveringen de bewoners van de stad hier iedere dag aan. Waar nog niet zo lang geleden niemand echt wist waar die ‘oude’ muur vandaan kwam en er ook nog aan preserveren werd gedaan, wordt nu ieder stukje geschiedenis door man en macht bewaakt. Het verhaal van de oude stenen is ontdekt en de bewoners van nu voelen zich verbonden met de bewoners van toen. Broze botten hebben een gezicht gekregen en een plaats om te rusten.

 

Wanneer je in een stad als Cartagena loopt en de geschiedenis passeert heb je soms niet door hoeveel er eigenlijk is gebeurt. Tijdens een wandeling met een lokale gids, of dit nu is met een tour via een organisatie of een gratis wandeltour die bijna overal ter wereld worden aangeboden, kom je pas echt achter het verhaal en hart van een stad. De bijzondere verhalen worden gedeeld en ik krijg het gevoel alsof ik ergens deel van uit maak omdat ik weet wat er is gebeurt.

 

En zo ook vandaag. Kan me niet herinneren dat ik op school ooit zo’n fan was van geschiedenis, waarom moest ik iets weten of wat er vroeger was gebeurt en toch geen waarde meer heeft voor vandaag ten dag? Nou, Martine … toen der tijd had je het fout! Door wat er toen is gebeurt heeft er voor gezorgd dat vandaag ten dag is zoals het is.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.