Loading

Lissabon | Eurovisie in Portugal

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Lissabon | Eurovisie in Portugal

Nieuwe steden … zo schaars zijn ze niet, maar de cruises lijken zich toch te beperken tot een bepaald aantal steden. Logisch dat deze altijd aan zee liggen, duh 😉 Maar er word ook altijd voor de wat meer uitgesproken steden gekozen en de wat meer begaanbaarder. Lissabon ligt op een punt waar het vanaf Amsterdam of Civitavecchia net te ver is, maar voor een cruise van Civitavecchianaar Amsterdam ligt het op de perfecte locatie, zo mooi op de hoek!

 

Symen was in de gelegenheid om vandaag ook de wal op te gaan en daar hebben we volop van genoten. Heerlijk van terrasje naar terrasje en van port winkel naar port winkel terwijl de zon ons verzegelde. We werden niet alleen vergezeld door de zon, maar ook door uitbundige Eurovisie Songfestival fans. Overal vlaggetjes en stoere mannen aan de roze bubbeltjes wijn. Een geweldig gezicht en het perfecte moment om op een terrasje te zitten mensen te kijken.

 

Op één van de terrasje kwam het idee ter sprake om hier binnenkort een week door te brengen, Symen gaat in september hier aan boord van de Koningsdam. Kan niet wachten om deze stad verder te herkennen. Overal kwamen we leuke winkeltjes tegen met naaifournituren, kaas, souvenirs, vis in blik, kleding en natuurlijk port. Had hier nu al dagen kunnen blijven, maar dat ging niet lukken … vandaag moesten we om 6 uur weer terug aan boord zijn.

 

En dit is waar cruisen om gaat, nieuwe plekken bezoeken en dan besluiten daar op een later moment langer terug te komen. Op het moment van schrijven zijn we dus opzoek naar een leuk hotel of appartement voor in September in Lissabon. Iemand tips?

 

 

 

Favoriete adresje om … wat te eten & drinken!

Allfama Too

Rua Luis Ataide 150 | Sao Domingos de Rana

Lissabon, Portugal

 

Heerlijk terras midden tussen de oude en gezellige straatjes in Lissabon. Een aanrader voor een hapje en een drankje.

 

Favoriete adresje om … sardientjes te kopen!

Rei Do Bacalhau

Rua Do Arsenal 56/58

Lissabon, Portugal

 

Perola Do Arsenal, LDA

Rua Do Arsenal 100

Lissabon, Portugal

 

In het centrum kwamen we blikjes tegen van € 9,- en duurder. Hier kan je voor nog geen 2 euro al een blikje vis kopen. Perfect cadeau om mee te nemen voor thuis.

 

Favoriete adresje om … alles over port te leren!

Casa Napoleon

Rua dos Fanqueiros 70

Lissabon, Portugal

 

Al wil je meer weten over port, ga dan even hier langs. Er staan twee flessen open om van te proeven en aan de hand van de twee glaasjes meer te leren over port. Wist je dat een vintage port na het openen van de fles maar 3 dagen drinkbaar is? En een ‘Late bottled vintage’ drie maanden? Wij hebben twee flessen gekocht die net zo lang open kunnen blijven als een fles whiskey, heel lang dus! Of de inhoud het zo lang volhoud, dat vraag ik me af 😉

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.