Loading

Cherbourg | Franse biertjes drinken

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cherbourg | Franse biertjes drinken

Die familievakanties in het Franse land brachten ons ook langs de Normandische kusten welke een grote rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met drie kinderen brachten mijn ouders een bezoek langs de stranden, begraafplaatsen andere historische bezienswaardigheden die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Europa. Zo leerde wij al snel dat de vrijheid waarmee wij opgroeide niet heel vanzelfsprekend was, naast dat we grootouders hadden die de oorlog hadden meegemaakt. We leerde onze mond houden wanneer dat nodig was en zachtjes te praten op begraafplaatsen en in kerken. Ik herinner met alle witte kruisjes nog, op eindeloze groene gazons. Een herinnering die blijft.

 

Vanuit Cherbourg is het mogelijk om al deze historische plekken te bezoeken. De stranden te bezoeken waar het einde van de oorlog begon. Ik besloot vandaag niet op een bus te stappen en eens te kijken wat Cherbourg te bieden heeft. Hier komen en gaan de ferries naar Groot Brittannië, overal staan campers klaar zijn met of voor de vakantie. Het is een komen en gaan van schepen en passagiers. En Cherbourg is daar op ingespeeld. Grote parkeerplaatsen om de auto, camper, caravan, etc op te parkeren …

 

Het centrum is nog geen vijf minuten van het schip lopen, laat je niet van stuk brengen door het half uur dat ze je in de terminal aanpraten. Ik weet niet hoe deze man de laatste keer naar z’n werk is gelopen, maar vast achterste te voren in een slakkentempo. Het centrum ligt het op steenworp afstand. Gezellige franse terrassen, een stadscentrum met allerlei soorten winkels en niet ver van het centrum ligt een groot Frans winkelcentrum met een enorme Carrefour. Perfect om op de terugweg wat boodschappen te doen voor aan boord.

 

Je hoeft hier dus zeker niet op tour om een leuke dag te beleven. Een beetje langs de waterkant keuvelen, mensen en winkeltjes kijken kan hier prima. Een volle dag heb je er niet voor nodig maar Cherbourg heeft zeker wat te bieden. Zeker voor degene die nog even de laatste Euro’s wilt uitgeven 🙂

 

 

 

Favoriete adresje om … biertjes te drinken & kopen!

Beerz

13 Rue du Commerce

Cherbourgh, Frankrijk

 

Ik was niet op de hoogte van de Franse biercultuur. Kronenburg was altijd wat mijn vader dronk op vakantie. De dame in de winkel liet me een hele selectie IPA’s zien, dat is wat ik graag drink, uit de regio. Het was helemaal lastig kiezen. Voor elke bierliefhebber is ‘Beerz’ een aanrader om langs te gaan.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.