Loading

Zeebrugge | Brugge

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Zeebrugge | Brugge

Zeebrugge, de haven van Brugge. Dit is een uitzondering op de meeste havens in Europa, veel havens liggen zo dicht bij de stad dat je er zo naartoe kan lopen. Hier is het een ander verhaal. In de haven is weinig te beleven, gelukkig stonden er vanmorgen (gratis) bussen klaar om passagiers naar het station van Blankenberge te brengen. Hier vandaag kan je met de trein naar Brugge, elk uur vertrek er een trein, of kan je het centrum van Blankenberge ontdekken wat er zeker niet onaardig uitzag. Vele terrasjes met Belgisch bier en genoeg winkels om je slag te slaan.

 

Vanmorgen koos ik er voor om met de shuttlebus naar het station te nemen, wat ik vanaf daar zou doen zou ik daar wel weer zien. Per toeval kwam ik Marlijn in de bus tegen, Marlijn vaart voor een weekje mee met haar man die net als Symen aan boord werkt. Het klinkt goed tussen ons twee en zo besloten we samen de trein naar Brugge te nemen. De treinen vertrekken hier enkel één keer per uur, we hadden dus alle tijd om een kaartje te kopen. Dat was maar goed ook want de rij was enorm en de ticketautomaat kapot. Gelukkig hadden we alle tijd en konden we in de trein nog kiezen waar te zitten … na tien minuutjes was dat voorbij. We liggen vandaag met drie schepen in de haven van Zeebrugge en dat was duidelijk te merken aan de drukte in te trein. Ik heb Belgen nog nooit zo horen mopperen over de vele, domme, mensen in de trein. Kon ze geen ongelijk geven … Op het bordje stond ‘Brussel’ dus 80% van de passagiers waren in paniek dat ze in de verkeerde trein waren gestapt. Duh, Brussel is het eindstations. Eerste stop, Brugge. Sommige mensen kunnen echt niet lezen!

 

Het ritje naar Brugge zat er in een zucht op. Nog geen tien minuten zaten we in de trein en mochten we er alweer uit. Voor de Vlaamse passagiers een verademing, de hele trein liep leeg en Brugge liep vol. Zaterdag, drie cruiseschepen in de haven en dan natuurlijk alle andere die bedachten om een bezoekje aan Brugge te brengen. Al die mooie foto’s in de Lonely Planet zijn zeker niet op deze dag gemaakt. Schitterend weer betekend een drukte van jewelste. Een goede sfeer, dat zeker, maar op sommige straathoeken voelde ik me wel één van de vele sardientjes in blik. Rijen dik voor de vele chocolade winkels en op de terrassen was het lastig een leeg tafeltje te vinden. Desalniettemin was het een heerlijke dag gevuld met Friet, Belgische bier en chocolade. Een prachtige dag om even van boord te gaan.

 

Voor degene die aanleggen in Zeebrugge, op eigen gelegenheid naar Brugge is zeker aan te raden. Hou alleen rekening mee het treinschema, volgens de omschrijving kon je ook met de tram die wat vaker in het uur vertrekt. Zeker het uitzoeken waard voor de volgende keer.

 

 

 

Favoriete adresje om … chocolade te kopen!

Moeder Babelutte

Wollestraat 24

Brugge, België

 

In Brugge is er chocolade te kust en te keur. Eigenlijk kan je eigenlijk geen miskoop doen, toch sprong ‘Moeder Babelutte’ er voor ons uit. Handgemaakte bonbons voor € 26,50 per kilo. In andere winkels zagen we € 55,- per kilo. Laat je niet verleiden door de € 10,- per kilo, dat is chocolade en geen bonbons! Hier hebben ze een grote selectie aan chocolade, bonbons en andere zoetigheden. Er zijn al vooraf bereide doosjes beschikbaar, ook kan je zelf kiezen welke je graag mee naar huis wilt nemen!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.