Loading

Zeedag | Het leven aan boord

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Zeedag | Het leven aan boord

Het is al bijzonder wanneer er familie en vrienden voor een dag een schip komen bezoeken. Wat het nog mooier maakt is wanneer ze besluiten om een cruise te boeken, om te zien hoe het leven aan boord is, ons tweede thuis. Voor deze week hebben Symen zijn moeder en haar man een hut geboekt op de Koningsdam en gaan ze Noorwegen ontdekken terwijl wij samen wat tijd door kunnen brengen.

 

Wat voor veel mensen niet te voorstelen is, is het feit dat Symen eigenlijk geen vrije tijd heeft. Geen weekend of de mogelijkheid tot een vrije dag. Elke dag werkt hij minimaal 10 uur, 7 dagen per week voor 3 maanden. Vind je dat veel? Bedenk dan dat officieren in een lagere functie dat 4 maanden volhouden, mensen in de hotelafdeling 6 maanden en het personeel dat hier werkt als cabin stewards, diningroom stewards, etc minimaal 10 maanden aan boord is en net als Symen 7 dagen per week minimaal 10 uur werkt voor de periode dat ze hier zijn.

 

Het werken op een cruiseschip is uitdagend, je komt op bijzondere plaatsen maar het is ook hard werken! Er is geen tijd en ruimte om elke dag de haven te ontdekken. Symen houdt van zijn werk, dit is wat hij de rest van zijn leven wilt doen … maar het is soms wel frusterend, wanneer we weer vertrekken, dat mensen hem een fijne vakantie wensen. Voor hem en iedereen die hier werkt is geen vakantie. Wie hier op vakantie zijn zijn de gasten en ik. Al is het toch anders dan wanneer we samen vakantie hebben.

 

Gelukkig zitten er 24 uur in een dag en is er zo nu en dan ook tijd om het schip te verlaten en de omgeving van de haven te leren kennen. Want ja, we werken om te leven, we leven niet om werken!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.