Loading

Flam | Flamsbana

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Flam | Flamsbana

We kennen allemaal wel de stem van de man van ‘Railaway’. Wanneer ik hem tegen zou komen op straat, zou ik geen idee hebben wie het is maar wanneer deze meneer praat is het een stem die je uit duizenden zal herkennen. Vandaag heb ik menig keer aan deze railaway-stem gedacht, wat zou hij nu zeggen en welke feiten zouden nu worden genoemd. Samen met Symen zijn moeder, haar man en Symen hebben we vandaag de beroemde Flamsbana trein gepakt. Een schitterende route langs mooie uitzichten, watervallen en zelfs besneeuwde bergtoppen.

 

Dit is weer zo’n dag waarop woorden gewoon te kort schieten, waarop je het van de foto’s moeten hebben en eigenlijk komt zelfs daar de pracht en praal niet tot zijn recht. Groene valleien, watervallen, alleenstaande huisjes overal, kleine beekjes en woeste rivieren. Je kwam ogen te kort om van alles volop te kunnen genieten.

 

Deze trein is voor iedereen een aanrader. Voor de actievelingen onder ons, ga met de trein naar boven en fiets terug naar Flam. Toch niet zo avontuurlijk? Ga met de trein naar boven, zorg dat je ticket voor de trein terug niet direct is. Gun jezelf wat tijd boven voor een wandeling of een kop koffie in het hotel van Vatnahalsen. Ze hebben daar ook heerlijke biertjes, soms moet een mens zichzelf trakteren!

 

 

 

Favoriete adresje om … !

Flamsbana

Flam, Noorwegen

 

Flamsbana, de beroemde trein van Flam naar Myrdal. Vroeg in het seizoen ligt er nog veel sneeuw in Myrdal en is deze plaats eigen onbegaanbaar. Check bij het treinstation of het de moeite is om tijd door te brengen in Myrdal. In Vatnahalsen staat een hotel waar je terecht kan voor een koffie of een koud biertje. Sla zeker de wandeling naar het meer niet over, een prachtige locatie om foto’s te nemen!

 

Favoriete adresje om een biertje te drinken!

Aegir Bryggeri

Flam, Noorwegen

 

Brouwerij in het kleine centrum van Flam. In de houten kerk vind je een prachtige houten interieur waar je aan de bar heerlijk Noorse bieren kan bestellen. Natuurlijk wel voor Noorse prijzen, maar zeker de moeite waard. De IPA is één van mijn favorieten hier. Zeker een aanrader als je ergens in Flam wilt opsteken.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.