Loading

Oslo | Hop On & Hop Off

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Oslo | Hop On & Hop Off

Ken je die dagen, dat je alleen maar dingen wilt doen die de lokale bevolking doet? In het hipste cafe zitten en vooral niet teveel toeristen tegenkomen? Ik had vandaag zo’n dag die helemaal het tegenovergestelde was! Samen met m’n schoonmoeder en haar man kochten we kaartjes voor de Hop On – Hop Off bus, van die rode monsters die je ook in de binnenstad van Amsterdam ziet. Of eigenlijk in elke grote stad …

 

En daar zaten we, bovenin de dubbeldekker met onze rode koptelefoons in naar het blikken verhaal uit de muur te luisteren. Elke keer miste de verslaggeefster net de bezienswaardigheid en zelfs bij het aanwijzen van de op- en afstapplaatsen sloeg ze de plank met regelmaat mis. M’n zus had de chauffeur gewezen op de ‘cruise-control’, dan gaat ales volgens schema. Dan maar hopen dat je geen rood stoplicht tegen komt!

 

Echter kan ik het nut van deze bussen wel begrijpen. Geen verdwaalde toeristen met plattegronden in hun hand terwijl ze een drukke straat oversteken en zowat worden aangereden door een auto die gewoon door groen rijd, terwijl zij deze allang hadden gemist. Ach ja, daar is ook wat romantisch aan … niet aan dat aanrijden, maar aan het ontdekken van een nieuwe stad met enkel een plattegrond. Toch beviel deze bus ons prima en konden we in een paar uur de hele stad aanschouwen.

 

Soms is het heerlijk om helemaal niets te hoeven, vooral relax te zitten en het uitzicht aan je voorbij laten trekken. En zo deden we vandaag. Om toch aan onze 10.000 stappen te komen zijn we bij het paleis uitgestapt, hebben we de wisseling van de wacht bekeken en zijn we daarna met de benenwagen weer richting het schip gelopen. We moeten natuurlijk niet te lui worden en er is niets leukers dan dwalen door een onbekende stad!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.