Loading

Alesund | Prachtige Jugendstiel

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Alesund | Prachtige Jugendstiel

Het is alweer heel veel jaren geleden dat ik hier voor de eerste keer was, het was met de Prinsendam en uiteindelijk belangde ik in een bus richting een stofwinkel elders in de stad met Yvonne. Zij quilt en was opzoek naar mooie stoffen uit Noorwegen voor haar ‘reisdekens’. We slaagde bij een uiterst vriendelijke dame. Voor die tijd hadden we een rondtochtje gemaakt door de stad en naar het uitzichtpunt, iets wat me tot de dag van vandaag bijstond.

 

En zo stond ik vanmorgen op de pier tickets te regelen voor het treintje naar boven. Ja, zo’n toeristisch ding dat je met een slechte vertaling van het verhaal de stad door stuurt! Het doel is vooral naar het uitzichtpunt te gaan dat hie 419 treden vandaan ligt. Een kleine glijpartij vorige maand gooit wat roet in het eten om de wandeling per voet af te leggen, al is het goed mogelijk dat dit gewoon een goed excuus is om niet al die treden naar boven te hoeven lopen!

 

We treffen het ontzettend met het weer in, de zon schijnt en in de luwte is het aangenaam warm. Het is heerlijk vertoeven buiten, zowel in de stad als op het buitendek. Terwijl Symen het geld verdiend geniet ik van alles en nog wat, maar het is nog leuker om samen even te genieten.

 

En zo zaten we vanmiddag tussen de passagiers in het toeristen treintje naar boven. Het is best bijzonder hoe tijdens het wachten en de tocht zoveel leuke contacten ontstaan en gesprekken plaatsvinden. Je komt zoveel te weten over mensen, maar ook over de locaties die nog worden aangedaan of al voorbij zijn. Ook verbazen we ons iedere keer weer over de reisplanning van andere, zo ontmoette we vandaag een echtpaar dat een ‘geweldige’ cruise maakt met de Huttegrutten van welgeteld één dag! Ze waren zo enthousiast over deze prachtige reis, wat minder over het prijskaartje en de jetlag die bij zo’n korte reis hoort. Een kleine week duurt deze trip in Noorwegen. Ik begrijp dat niet iedereen zoveel vrije tijd heeft als ons, maar wanneer ik hoor dat mensen gepensioneerd zijn en zoveel geld uitgeven voor zo’n korte reis dat beginnen in mijn hoofd al de radertjes te draaien hoeveel weken ze wel niet met ons mee hadden kunnen gaan en zoveel meer hadden kunnen zien.

 

Het treintje, puffend en steunend kwam deze al voorrijden. Het gekraakt tijdens de eerste meters baarde mij een beetje zorgen, tijdens het omgaan rijden begonnen de remmen al te klinken als gillende keukenmeiden. Of het aan het vervoer lag of de chauffeur is nog te overwegen, dit houden we voor nu in het midden. De heer die vandaag uit de koptelefoons klonk sprak net te netjes ABN en de Noorse namen kwamen zo vloeiend uit de speakers dat ik even twijfelde of de heer niet een robot was. Het is jammer wanneer de verteller je niet mee kan nemen in het verhaal, gelukkig lukte dit de stad wel en voor we het wisten stonden we boven aan de berg om te genieten van het uitzicht. Wat ben ik blij dat wij de trappen hadden overgeslagen.

 

Na het uitzicht en de korte stadstour stonden we weer voor het schip, het was een prima tochtje en het geeft iedereen een prima indruk van de stad. Zo’n ritje is altijd wel aan te raden wanneer je kort in een stad bent, na afloop kan je terug naar de hoogtepunten om deze nogmaals te bekijken. Wij besloten onze middag af te sluiten bij Molo Brew naast het schip, een Noorse brouwerij die over het algemeen alleen haar eigen bieren verkoopt. Het einde van een geslaagde dag als je het mij vraagt!

 

 

 

Favoriete adresje om … voor Noorse biertjes!

Molo Brew

Keiser Wilhelms gate 2B

Alesund, Noorwegen

 

Heerlijk biertjes, wel met een prijskaartje maar dat hou je in Noorwegen … Leuk terras voor en achter zodat je altijd in de zon zit.

 

Favoriete adresje om … de stad te bezichtingen!

Alesund City Train Sightseeing

 

Is het weer minder of wil je niet alle 419 treden de trap op lopen? Dan is dit de uitkomst. De trein rijd niet de gehele dag, hangt af van vraag en aanbod. Check vooraf de vertrektijden en reserveer direct.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.