Loading

Flam | Vision of the Fjords

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Flam | Vision of the Fjords

Op cruise terwijl je op cruise bent. Het is een populaire manier om de fjorden te verkennen, per cruiseschip. Om nog een beter gevoel van de fjorden te krijgen is een cruise op een kleiner schip een aanrader. ‘Future/Vision of the Fjords’ zijn twee van de hypermoderne schepen die vanuit het Sognefjord in Flam varen naar het Naeroyfjord, welke op de UNESCO lijst staat. De Vision is hybride en de Future helemaal elektrisch, hier in Noorwegen zijn ze zeer gesteld op de natuur en het behoud daarvan.

 

Zo vertrok in vanmorgen, in de stromende regen, richting de Vision. Een prachtige tocht bracht ons langs idyllische dropjes, prachtige watervallen en ongerepte natuur. Het is zo bijzonder, hoe dicht eigenlijk bij huis, de wereld zo ontzettend anders is. Het doet me denken aan Nieuw Zeeland en aan de andere kant ook aan de fjorden in Chili. Toch is het ook wel heel erg opzichzelfstaand en echt Noorwegen. Een land die wij Nederlanders, mogelijk door de hoge prijzen, vaak links laten liggen maar zoveel te beiden heeft. 

 

En zo maakte ik vandaag honderden foto’s van het uitzicht in de hoop maar een beetje tussen de regeldruppels door te kunnen schieten en vast te kunnen leggen hoe mooi hier in Naeroyfjord is. Voor beide, een lastige taak! Ondanks de regen was het vandaag een dag om niet te vergeten, want dit is hoe Noorwegen is. Iemand vertelde me van de week dat ze hier maar 20 tot 30 zonnige dagen per jaar kennen, betekend dat we vandaag wel de enige echte Noorse ervaring hebben gehad, net zoiets als horizontale sneeuw in Antarctica.

 

 

 

Favoriete adresje om … !

Vision & Future of the Fjords

Flam, Noorwegen

 

Deze twee moderne schepen varen door de fjorden van Noorwegen vanuit Flam. Bezoek via het Sognefjord het Naeroyfjord, welke op de UNESCO lijst staat. De schepen zijn uitgerust om volledig van de natuurlijk te genieten en de route is adembenemend. Zeker een aanrader, ook al bezoek je de fjorden al vanaf een groter cruiseschip.

 

Favoriete adresje om een biertje te drinken!

Aegir Bryggeri

Flam, Noorwegen

 

Brouwerij in het kleine centrum van Flam. In de houten kerk vind je een prachtige houten interieur waar je aan de bar heerlijk Noorse bieren kan bestellen. Natuurlijk wel voor Noorse prijzen, maar zeker de moeite waard. De IPA, zowel de Aegir als de New England zijn mijn favorieten hier. Zeker een aanrader als je ergens in Flam wilt opsteken.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.