Loading

Delray Beach | Aangekomen in Florida

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Delray Beach | Aangekomen in Florida

Zelfs wanneer je al maanden van te voren weet dat je op een specifieke datum gaat vertrekken, lijkt het toch elke keer alsof dit moment uit het niets op me af komt sluipen. Opeens overvalt me het gevoel dat alles wat ik de afgelopen weken heb verzameld in de koffer moet, samen met de kleding die net versgewassen uit de machine komt. Lichte paniek ontstaat terwijl zweetdruppels 30 langzaam langs m’n gezicht lopen en m’n hart sneller begint te pompen. Gelukkig bestaat er thee, chocolade en Symen. Die krijgt zoveel meer in een koffer dan ik. M’n Oma zegt al jaren dat ik wat meer zelfstandig moet worden en m’n eigen koffer maar in moet pakken … Inmiddels ben ik zo wijs om te zeggen dat wanneer Symen het doet het me een heleboel stress en geld scheelt! Ik ben van het verzamelen en uitzoeken en hij stampt alles wel de koffer in.

En zo paste alles gemakkelijk in de koffers, wogen ze niet teveel op Schiphol en konden we zonder problemen het vliegtuig pakken naar Florida. Ik ben geen vlieger en de krappe vliegtuigstoelen zorgen dat echt gemak ver te zoeken is, toch waren het aangename vluchten en ging alles zeer voorspoedig. En zo zitten we nu in Florida.

Het is bijna niet voor te stellen dat we van de week nog aan het kou kleumen waren in Nederland en ik nu in de zon deze blog aan het typen ben. Zweetdruppels van stress zijn omgezet naar zweetoksels van de warmte! Zelfs in de winter zijn de bloemen hier in bloei en stijgt het kwik naar boven de twintig graden. Het is een hele andere wereld dan die in Nederland, heb al zoveel van de wereld gezien en toch kan ik me er bijna geen voorstelling van maken dat het maar ‘zo kort’ vliegen is en je in een totaal andere wereld zit.

De eerste dagen hier waren rustig aan doen, wennen aan het tijdverschil en vooral genieten van de warme temperaturen, lekker eten en alvast wat winkelen in de enorme winkels zoals ze ze alleen hier kennen. De eerste dollars zijn uitgegeven en het eerste paar nieuwe schoenen staat klaar om ingelopen te worden! Morgen vliegen we door naar Guadeloupe, waar de temperatuur zelfs hoger is dan hier. We kijken er naar uit. En er ligt ook een schitterend mooi nieuw badpak klaar om in Guadeloupe mee te paraderen. Maar nu eerst de uitdaging om voor ons beide alle spullen die we nodig hebben in één koffer te krijgen.

 

Favoriete adresje om … vis te eten!
Food Shack
103 South US Highway 1 # D3
Jupiter, Florida
USA

Stripmalls, je hebt ze overal in de VS en vanaf de buitenland ziet het er niet uitnodigend uit. Verstopt achter geblindeerde ramen zit toch een leuk restaurant. Een blind paard kan er geen schade doen en toch is het een fijne plek om binnen te stappen vanaf een saaie parkeerplaats. De menukaart is grotendeels geïnspireerd op de zee. Vooral de ‘Tuna & Basil Roll’ is een aanrader!

Favoriete adresje om … Mexicaans te eten!
El Camino
15 NE 2nd Avenue
Delray Beach, Florida
USA

Hip restaurant in het hartje van Delray Beach. Ruime menukaart met heerlijke Mexicaans geïnspireerde gerechten. De tequila en Margarita lijst is enorm.

Favoriete adresje om … een badpak te kopen!
Mare Blue
1130 E Atlantic Ave
Delray Beach, Florida
USA

Kleine boetiek vol met prachtige badkleding, Frans volgens de eigenaresse. Van prachtige bloemenprints tot neutrale badpakken en bikini’s. Hier kan je ook slagen voor een badpak of bikini in de winter.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.