Loading

Guadeloupe | Onze weg vinden

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Guadeloupe | Onze weg vinden

Het is pikkedonker, de regendruppels kletteren op het dak en alle bladeren in de omgeving. Er is een reden waarom het hier zo prachtig groen. Ondertussen vullen de geluiden van vogels en krekels. Geluiden waarvan je thuis een cd kwam komen in rustig van te worden of heerlijke van te slapen. En zo lig je heerlijk in je bed, het is een beetje plakkerig en je dommelt nog even heelrijk weg want het is nog pikkedonker buiten. En dan opeens, ruim voor zonsopkomst, om half zeven, begint er een haan te krijsen als een valse opera zangeres. En dan begint het feest, opeens worden alle hanen in de omgeving wakker en beginnen ze tegen elkaar op te kakelen. Lichtelijk geïrriteerd belande vanmorgen m’n hoofd weer tussen het kussen en matras om nog even door te kunnen slapen. Lekker zo’n haan die last heeft van z’n biologische klok.

Vandaag was eigenlijk niet echt spannend. De koffer is uitgepakt, we hebben appelmoesbroodjes en stokbrood uitgeprobeerd bij de lokale boulangerie, boodschappen gedaan bij de Super U en ansichtkaarten en postzegels gekocht bij de La Poste. Zo in het licht is het een heel ander aanzicht dan gisteravond in de totale duisternis. Ons terras kijkt uit op een tuin die omringt is door gigantische planten en bomen die menig Nederlander in hun vensterbank hebben staan. Een heerlijke plek om de aankomende dagen te vertoeven.

Morgen staat er een meer interessante dag op de agenda. We hebben twee duiken geboekt naar het National Park bij Pigeon Island, waar Jaque Cousteau zijn eerste onderwater film opnam. Vanmiddag was een goed moment om even langs de duikschool, te kijken of alles goed geregeld is voor morgen. Volgens de Tomtom zouden we zo’n 21 minuten nodig hebben om bij de duikschool te komen. Laten we er wel even bij vermelden dat dit is wanneer je met de maximum snelheid de volledige route aflegt. Om nou met 90km/u door de haarspeld bochten te gaan en met 70km/u door dorpjes te crossen met eenrichtingsverkeer leek ons niet zo’n heel strak plan. Zodoende dat het proefrondje, zo weten we precies hoe laat we morgen moeten vertrekken zonder de boot te missen!

Dit proefritje bleek geen overbodige luxe en een gouden greep. Onze timer gaf een totale reistijd aan van precies 45 minuten om van de studio tot de duikschool te komen. Nu snap ik ook waarom ze in de Caraïben een aparte tijdszone hebben, Caraïben tijd. Dit betekent wanneer je een afspraak maakt, de lokalen minimaal 30 minuten tot een uur later aankomen dan afgesproken. Het kan ook voorkomen dat ze soms helemaal niet komen opdagen, zonder ook maar enig excuus te maken of af te bellen.

Bij de duikschool keken ze verrast op dat wij nu al effe langskwamen om het papierwerk te regelen en om alles kort te sluiten over de juiste vertrektijden voor morgen. Laat ik er even bij vermelden dat deze duiken een paar weken gelden telefonisch waren geboekt door een Nederlander die geen Frans spreekt met een Fransman die weinig tot geen Engels sprak in het Engels. Het gesprek gaf ons wel het vertrouwen dat we een boeking hadden gemaakt, maar een eventuele Babylonische spraakverwarring zou er makkelijk insluipen. Gelukkig bleek alles goed overgekomen te zijn … Ja behalve Symen z’n naam. Maar wat wil je met een Friese naam als Symen van der Veen, ze waren blijven hangen bij Simon van ……. 

Om de dag prachtig af te sluiten besloten we naar het strand om de hoek te lopen om de zon in de zee te zien zakken. Er bestaat grote onduidelijkheid over wanneer je nou de mooiste zonsondergangen hebt. Vaak gaat de voorkeur uit naar een onbewolkte lucht, want dan zie je de zon heel mooi in het water zakken. Naar mijn mening, en uit eigen ervaring, maak in de mooiste foto’s pas na zonsondergang en vooral wanneer er een beetje bewolking is. Nu ben ik natuurlijk wel een pietlut en dan wil ik wel dat de wolken niet bij de horizon hangen zijn! Dit wanneer de zon dan onder de horizon is, de zon de onderkant van de wolken oranje kleurt. De wolken gooide vandaag wat roet in het eten, gelukkig konden we nu wel genieten van het kilometer lange strand dat nog geen vijf minuten lopen is van waar we logeren.

 

Favoriete adresje om … brood te halen!
Le Fournil de la Cote
Deshaies, Guadeloupe
Frankrijk

Heerlijk vers brood, de hele dag door. Behalve stokbrood staan de rekken vol met heerlijk bruin gebakken broden. Ook voor gebak, sandwiches en andere Franse lekkernijen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.